ForsideMariagerfjordUngeprofil 2023 Mariagerfjord

Ungeprofil 2023 Mariagerfjord

- Annonce -

Ungeprofil 2023 Mariagerfjord

Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune holder møde den 10. maj 203, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Ungeprofil 2023

I januar 2023 har fagområderne under Børn og Familie samt Arbejdsmarked og Uddannelse i samarbejde med ungdomsuddannelserne gennemført en spørgeskemaundersøgelse – Ungeprofilen – blandt unge i kommunen. Resultaterne fremlægges til politisk orientering i relevante politiske udvalg, herunder også Udvalget for Kultur og Fritid.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid:

  1. At Ungeprofilen tages til efterretning.

Inddragelse

Udvalgene for Børn og Familie samt Arbejdsmarked og Uddannelse har fokus på den oplevede sammenhæng i børn og unges liv. Der er fokus på en systematisk dialog, og at Mariagerfjord Kommune indgår i forpligtende partnerskaber med uddannelsesinstitutionerne i kommunen. Ungeprofilen er lavet i samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner, og den er drøftet på partnerskabsmøde mellem kommunen og ungdomsuddannelserne 27. marts 2023.

Sagsfremstilling

Ungeprofilen drøftes i Udvalget for Kultur og Fritid med baggrund i de fokusområder udvalget definerede i arbejdet med visionsudsagnene. Nedenstående visionsudsagn og fokusområder er relevante i forhold til Ungeprofilen:

  • Fællesskab: Flere skal med i foreningslivet og i fællesskaber
  • Sundhed og trivsel: Vi vil øge fokus på sport og bevægelse. Det er sundt og kan foregå i vores varierede smukke natur
  • Ungeliv: Kultur- og fritidslivet skal have blik for alle unge. Det maritime bør komme ind i unges uddannelse og fritid

For andet år i træk er der i januar måned gennemført en Ungeprofil-undersøgelse på kommunens ungdomsuddannelser og 10. klassescenter. Resultaterne er vist i vedhæftede bilag.

Overordnet kan der siges om resultaterne:

  • Flertallet af de unge er i trivsel og har det godt med både forældre og venner.
  • Et større mindretal har udfordringer i forhold til mistrivsel og smerter (hoved/nakke/skuldre).
  • Flertallet sover for lidt.
  • Der er stort forbrug af alkohol samt tyggetobak.

Resultaterne ligner i høj grad resultaterne fra Ungeprofil 2022. Der er altså ikke sket den store udvikling hverken i positiv eller negativ retning.

I forhold til den fælles og den individuelle brug af data, er der lavet følgende aftaler blandt uddannelsesinstitutionerne:

  • Alle institutioner gennemgår egne data og laver en individuel plan for institutionen i forhold til eventuel opfølgning.
  • Der er allerede i dette skoleår et fælles fokus på alkohol mellem gymnasiet og HEG. Dette fokus fortsætter.

Data fra Ungeprofilen indgår blandt andet som materiale til temamøde for Byrådet 31. august 2023 om børn og unges trivsel.

Økonomi

Ingen direkte økonomisk betydning for Mariagerfjord Kommune.

Beslutning

Bilag

LÆS OGSÅ: Mere end 200 prøvede kræfter med Mariagerfjord Ungdomsskoles Makerspace-univers

- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler