ForsideMariagerVeteranbanen inviterer til kastanjetur i efterårsferien

Veteranbanen inviterer til kastanjetur i efterårsferien

- Annonce -

Efterårsferie er kastanjer og familiehygge.

Mens skoven falmer trindt om land og fuglestemmen daler, falder også de flotte kastanjer fra træerne. Så er der dømt kastanjefigurer og efterårshygge for hele familien.

𝗛𝗼𝗽 𝗼𝗺𝗯𝗼𝗿𝗱 𝗽𝗮̊ 𝗱𝗲𝘁 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹æ𝗿𝗲 𝗸𝗮𝘀𝘁𝗮𝗻𝗷𝗲-𝘁𝗼𝗴

I efterårsferien fløjter veteranbanen afgang for årets kastanje-tog. – En familietur med hygge og med stil og traditioner.

”Fire dage i børnenes ferie inviterer veteranbanen på kastanjetur ud i efterårets smukke gyldne farver”, fortæller veteranbanens driftsbestyrer Katrine Blåberg Andersen og fortsætter:

”Stig ombord i det historiske veterantog, i de hundred år gamle personvogne med de karakteristiske åbne endeperroner og tag på en hyggelig rejse ud i efteråret. På stationerne i True og Vester Tørslev står store og næsten et hundrede år gamle kastanjetræer, plantet da privatbanen åbnede tilbage i 1927.

Disse gamle kæmper er fortsat leveringsdygtige med herlige brune og bløde kastanjer. – Og der er nok til alle”.

𝗧𝘂𝗿𝗲𝗻 𝘁𝗮𝗴𝗲𝗿 𝗰𝗮. 𝘁𝗼 𝘁𝗶𝗺𝗲𝗿

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager ca. to timer, og der er nok at se på undervejs. Strækningen er på sytten kilometer og er Danmarks længste veteranjernbane. – Gå med børnene ud på vognenes åbne endeperroner, nyd naturen og lyt til lokomotivet der arbejder sig gennem efterårslandskabet med flittig brug af fløjten. Efter ankomsten til Handest skal det 39 tons tunge røde diesellokomotiv rangere om på den anden ende af personvognene, inden turen går tilbage til Mariager.

Her er det muligt for børnene at komme på besøg i lokomotivets førerhus – når lokomotivet holder stille – og se, hvordan man styrer et diesellokomotiv.

𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀𝗸𝗶𝗼𝘀𝗸𝗲𝗻 𝗶 𝗛𝗮𝗻𝗱𝗲𝘀𝘁 𝗲𝗿 𝗮̊𝗯𝗲𝗻

I Stationskiosken er der mulighed for at få sig en kop friskbrygget kaffe eller en øl eller vand, og børnene kan få sig en is. – Is kan som bekendt heldigvis spises hele året.

Børnene kan også more sig med at køre med den røde skinnebus på modelbanen, der står opstillet i stationens pakhus.

Kastanjetogene kører i efterårsferien (uge 42) de to søndage og tirsdag og torsdag.

Kastanjetogene fremføres af veteranbanens 68 år gamle røde diesellokomotiv.

Togene kører fra Mariager kl. 10:50 og kl. 14:10.

Fra Handest er der afgang kl. 12:10 og 15:20

𝗧𝗮𝗴 𝗺𝗮𝗱𝗸𝘂𝗿𝘃𝗲𝗻 𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗲𝗳𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗱𝗱𝗮𝗴𝘀𝗸𝗮𝗳𝗳𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗱 𝗽𝗮̊ 𝘁𝘂𝗿𝗲𝗻

Smør en lækker madkurv og bryg en kande kaffe og tag herlighederne med i toget. Nyd forfriskningerne undervejs i toget eller under opholdet på stationen i Handest, hvor der borde og bænke.

”Det gør kastanjeturen endnu hyggeligere, og det hele smager dobbelt så godt”, forsikrer Katrine Blåberg Andersen og fortsætter:

”Har I lyst til at se Mariager Fjord og skovene deromkring i de flotte flammende efterårsfarver; en tur, som foregår i ro og mag og i historiske rammer, så planlæg allerede nu en dag med veterantoget i efterårsferien.

”Det er muligt på forhånd at booke billet til veterantogene via vores hjemmeside”, slutter driftsbestyreren.

𝗧𝗿𝗲𝗸𝗮𝗻𝘁𝗿𝘂𝘁𝗲𝗻

Trekantruten, den populære rundtur med tog, bus og skib mellem Mariager-HobroHandest-Mariager, kører også i efterårsferien.

Ruten kører samme dage som veteranbanen. Billetter til Trekantruten skal bookes på forhånd hos turbåden SVANEN.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler