ForsideMariagerfjordI dag og i morgen afholdes konference, som skal sikre godt samarbejde...

I dag og i morgen afholdes konference, som skal sikre godt samarbejde omkring ledige borgere i Mariagerfjord

- Annonce -

I dag og i morgen afholdes konference, som skal sikre godt samarbejde omkring ledige borgere i Mariagerfjord

Med afsæt i regeringens anden delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen afholder Mariagerfjord Kommune og FH Mariagerfjord en fælles konference for sammen at skabe gode snitflader og brugbart indhold i det fremadrettede samarbejde omkring ledige borgere i Mariagerfjord.

Regeringens anden delaftale skal forenkle reglerne for beskæftigelsesindsatsen, give a-kasserne et større ansvar og udvide mulighederne for digitale samtaler. Aftalen vil samtidig finansiere en del af retten til tidlig pension. Det udvidede ansvar til a-kasserne betyder, at de skal varetage kontaktforløbet med de forsikrede ledige i de tre første måneder af ledighedsforløbet, og samarbejdet mellem a-kasserne og jobcentrene bliver derfor et vigtigt parameter.

I Jobcenter Mariagerfjord tages samarbejdet mellem a-kasserne og arbejdsmarkedsområdet meget seriøst, hvorfor parterne har indgået en fælles partnerskabsaftale med en klar vision om at:

·        Hjælpe de ledige hurtigst og bedst muligt i ordinær beskæftigelse.

·        Målrette og opkvalificere ledige til arbejdsmarkedets behov.

·        Understøtte indsatsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet og skabe et rummeligt arbejdsmarked.

Med afsæt i partnerskabsaftalen og regeringens anden delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen ønsker Jobcenter Mariagerfjord og FH Mariagerfjord at være på forkant med de større ændringer, regeringen ligger op til – alt sammen til gavn for de ledige borgere i Mariagerfjord, så de oplever det bedst mulige og sammenhængende forløb. Derfor afholdes der i dag og i morgen en fælles konference i Hobro mellem FH Mariagerfjord og Jobcenter Mariagerfjord for sammen at skabe et godt fundament og samarbejde omkring ledige borger i Mariagerfjord.

– FH Mariagerfjords forventninger til vores fælles konference er at øge samarbejdet med Mariagerfjord Kommune hen mod 2024, hvor a-kasserne overtager ansvaret for de forsikrede ledige de tre første måneder af ledighedsforløbet. Vi finder det meget værdigfuldt at afholde en konference, når der er ændringer i beskæftigelsesindsatsen, så vi sammen kan få afdækket de mulige snitflader, som et samarbejde kan indeholde, fortæller Poul Bang Jensen, Kasserer i Metal Himmerland og medlem af FH Mariagerfjord.

Poul Bang Jensen, medlem FH Mariagerfjord. Foto: mariagerfjord Kommune

FH Nordjylland arbejder for bedre løn-og arbejdsforhold og et stærkere velfærdssamfund samt koordinerer og styrker samarbejdet på tværs af fagforeninger i området. FH Nordjylland er en selvstændig forening, men de arbejder inden for rammerne af Fagbevægelsens Hovedorganisations politiske grundlag og vedtægter.


FH Nordjylland og herunder FH Mariagerfjord:

FH Nordjylland dækker de 11 nordjyske kommuner: Brønderslev, Frederikshavn/Læsø, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland og Aalborg.

FH Mariagerfjord er en lokal del af FH Nordjylland.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler