ForsideMariagerfjordHvornår er det rigtige tidspunkt at pynte op til jul? - Bliv...

Hvornår er det rigtige tidspunkt at pynte op til jul? – Bliv lykkeligere af at pynte tideligt op – Hvornår går du i gang?

- Annonce -

Hvornår er det rigtige tidspunkt at pynte op til jul? – Bliv lykkeligere af at pynte tideligt op – Hvornår går du i gang?

Lyskæder, nisser og gran. Julepynt findes i alverdens former og farver og i november starter juletraditionen også om emnet: Hvornår er det rigtige tidspunkt at pynte op til jul?

En diskussion, der kan dele vandene.

Lykkeligere af at pynte tidligt op til jul

Eksperter gennem tiden har udtalt om emnet, at du faktisk kan blive lykkeligere af at pynte tidligt op til jul.

En af dem er den britiske psykolog og grundlægger af MindFix, Steve McKeown, der forklarer, at personer, der pynter tidligt op til jul, bliver gladere end dem, der venter:  

“I en verden fuld af stress og jag, har folk brug for noget, der gør dem glade. Julepynt og dekorationer fungerer som et anker, der tager dig tilbage og fastholder dig i stærke og lykkelige barndomsminder. Så hvis du pynter tidligt op til jul, vil både din lykke, dit humør og dine positive forventninger til julen forlænges og forstærkes”.

Den amerikanske psykolog Deborah Serani bakker op om sin britiske kollega, og hun henviser til, at det blandt andet kan påvirke udskillelsen af et særligt belønningsstof til hjernen:

“At pynte op til jule vil øge dopamin, et feel good-hormon. Det farvestrålende julepynt og lys-dekorationerne påvirker os positivt. Ifølge teorierne bag kromoterapi, også kendte som farveterapi, kan lys og farver være med til at øge energiniveauet og lykkefølelsen”.

Nu er spørgsmålet så, hvornår det er tidligt nok?

Pynter du op til jul som Gertrud Sand i “The Julekalender”? Foto nattergale.dk
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler