ForsideHadsund25-års jubilæum og jubilæumskoncert i Hadsund Kirke

25-års jubilæum og jubilæumskoncert i Hadsund Kirke

- Annonce -

25-års jubilæum og jubilæumskoncert i Hadsund Kirke

Hadsund Koret kan i år fejre 25 års jubilæum. D. 18 august 1999 mødtes de første interesserede på Hadsund bibliotek. Der var booket lokaler på den daværende Hadsund skole, men de var for små. I stedet blev det musiklokalet på Visborg skole, der de første år skabte rammen om fornøjelige koraftener ledet af korleder Signe Martin.

“Da Visborg Skole lukkede ned i 2004, flyttede vi på Skovgården og havde øvested der, indtil vi i 2014 indledte et samarbejde med kirken og fik lov at øve i Menighedscenteret”, fortæller Anita Nørholm, formand for Hadsund koret og fortsætter:

“I de 25 år der er gået, har koret haft 4 korledere: 1999-2010 Signe Martin, 2010-2017 Pia Helt, 2017 – 2022 Steffen Bach, og vores nuværende korleder siden 2022 er Alla Blanc”.

Koret startede oprindeligt med at hedde Hadsund og omegns folkekor. Det blev siden ændret til Hadsund folkekor, og endelig det nuværende i 2014 Hadsund Koret.

“Koret har gennem tiden udviklet sig fra at synge helt traditionelle sange, til at læne sig mere op ad de poppede og rytmiske sange. Koret har dog også et ret stort repertoire til brug ved gudstjenester, da det er den måde vi betaler ‘husleje’ på” .

“Siden 2012 er korets egne koncerter blevet afholdt i Hadsund kirke, pga. den fantastiske lyd der er i kirken og koret har ved flere lejligheder repræsenteret byen, ved f.eks. besøg af henholdsvis biskoppen og dronningen i 2011, og da Danmarks Radio optog gudstjeneste i Hadsund Kirke i 2012”.

“Koret skulle have været en del af alsang og koncerter i forbindelse med fejring af befrielsen, men det blev jo desværre aflyst pga. corona”.

Koret har altid lagt vægt på det sociale og sangglæden

Der er ingen optagelsesprøve, og koret er for alle over 16 år, der har lyst til at synge.
“Vi har rigeligt plads til nye sangere, hvis der nu sidder en derude og har lyst til at være med”, og selvom vi arbejder seriøst og knokler med de sværeste satser, er der også altid plads til et godt grin, lyder det fra Anita.

Har man nu fået lyst til at høre hvad koret kan byde på, er der jubilæumskoncert i Hadsund Kirke d. 15/5 kl. 19.00, og det er selvfølgelig gratis.

“Vi har stået på hovedet i korets kæmpe nodearkiv og har fundet et broget buket af de sange, der har fulgt koret gennem tiden. Det har absolut ikke været nogen nem proces, for vi har rigtig mange gode, men vi skal jo gerne være færdige inden midnat”, fortæller Anita.

“Næsten alle sange har været sunget under flere forskellige korledere, og et par stykker sammen med alle 4 korledere. Der er faktisk kun to nye numre med i år, og som altid er der selvfølgelig også fællessange, og det er også nogen koret har haft med før”.

Efter koncerten er koret vært ved lidt bobler og en småkage.

“Vi håber, der er rigtig mange, der har lyst til at fejre os. Vi ser især frem til hvis der er nogle tidligere korister der kommer”, slutter formanden, der har været med hele vejen og har været formand siden 2012.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler