ForsideNordjyllandAalborg Universitetshospital skal have ny hospitalsdirektør

Aalborg Universitetshospital skal have ny hospitalsdirektør

- Annonce -

Aalborg Universitetshospital skal have ny hospitalsdirektør

Hospitalsdirektør Jens Ole Skov stopper som hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital pr. dags dato. Det sker efter, at der er indgået en gensidig fratrædelsesaftale med Jens Ole Skov.

Universitetshospitalet skal i økonomisk balance

Baggrunden for aftalen er de store økonomiske udfordringer på Aalborg Universitetshospital, hvor prognosen for 2023 på nuværende tidspunkt viser et minus på 225 mio. kr.  

– Vi har ikke tillid til, at det bliver bedre i fremtiden i det nuværende set-up. Vi har fra et enigt forretningsudvalg og fra direktionens side løbende understreget, at der skal sikres budgetbalance. Derfor har vi vurderet, at der er brug for en ny profil til at få hospitalet i økonomisk balance, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

Konstitueret regionsdirektør Anne Bukh siger:

– Vi har sat stor pris på den indsats, som Jens Ole Skov har ydet gennem de sidste 17 år i forhold til at opbygge hospitalet i Aalborg som et fuldgyldigt universitetshospital. Der er imidlertid brug for en ny profil til at få styr på budgettet. Med aftalen sikrer vi desuden et generationsskifte i hospitalsledelsen forud for udflytningen til det nye universitetshospital i 2026, siger Anne Bukh.

Jens Ole Skov får 4,2 mio. kr. (incl. pension) i opsigelses- og fratrædelsesgodtgørelse i henhold til kontrakten.

Konstitueret hospitalsdirektør er på plads

Indtil regionen har rekrutteret en ny hospitalsdirektør, sætter tidligere hospitalsdirektør for Rigshospitalet, Per Christiansen, sig i hospitalsdirektørstolen på universitetshospitalet i Aalborg. Det sker på mandag den 2. oktober.

Per Christiansen kommer fra en stilling som hospitalsdirektør på Rigshospitalet gennem 8 år og har tidligere været både regionsdirektør i Region Nordjylland samt hospitalsdirektør på netop Aalborg Universitetshospital.

– Vi mener, at Per Christiansen er den rette til at træde til lige nu i en overgangsfase, siger konstitueret regionsdirektør Anne Bukh. 

LÆS OGSÅ: Hobro IK forlænger med Emil Søgaard og Frederik Mortensen

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler