ForsideMariagerfjordÆndringer indenfor flersprogs- og integrationspædagoger i det kommunale budget

Ændringer indenfor flersprogs- og integrationspædagoger i det kommunale budget

- Annonce -

Ændringer indenfor flersprogs- og integrationspædagoger i det kommunale budget

Forhandlingsudvalget med repræsentanter fra partierne (A, C, D, F, O, V) i Mariagerfjord Byråd, har indgået budgetaftale for Budget 2024 og overslagsårene 2025-27. 

I budgetaftalen fremgår Flersprogs- og integrationspædagoger 

I dag har Mariagerfjord kommune et Flersprogs- og Integrationsteam, som består af fire flersprogspædagoger og to integrationspædagoger. Flersprogs- og Integrationspædagogerne giver vejledning og sparring til det pædagogiske personale om understøttelsen af flersprogedes børns trivsel og læring. 

Der er et særligt fokus på, at kunne vejlede børnehusenes personale om børnenes sproglige udvikling. Aftaleparterne er enige om at indstille indsatsen vedr. Flersprogspædagogerne mens Integrationspædagogerne bevares. 

Reduktionen skal ses i sammenhæng med, at Mariagerfjord Kommune i efteråret 2023 har uddannet 23 sprogmentorer. Der er nu mindst en sprogmentor i alle børnehuse og i dagplejen. 

De foreløbige erfaringer viser, at sprogmentorerne bidrager positivt til sprogarbejdet både i forhold til aktiviteter med børnene, men også vejledning og sparring med kollegaer og parterne er derfor enige om, at sprogmentorerne kan dække behovet for at understøtte de sproglige læringsmiljøer og flersprogede børns sproglige udvikling. 

Der lægges i den forbindelse vægt på, at der fremadrettet er ”kendte” voksne, som understøtter flersprogedes udvikling som en naturlig del af hverdagens leg og læring. 

Aftaleparterne er enige om, at integrationsmedarbejderne fastholdes for at understøtte kulturforståelse blandt medarbejdere og forældre. 

LÆS OGSÅ: Fælles fodslag om budgettet for 2024 i Mariagerfjord

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler