ForsideArdenBørnetallet i Børnehuset er vokset hos Kammas Børneunivers i Astrup

Børnetallet i Børnehuset er vokset hos Kammas Børneunivers i Astrup

- Annonce -

Børnetallet i Børnehuset er vokset hos Kammas Børneunivers i Astrup

Jubilæumsår hos Kammas Børneunivers i Astrup og et børnetal der er vokset stille og roligt gennem årene – I dag er der 16 børn i vuggestuen og børnehaven, som har en normering på 20 børn, er også næsten helt fyldt op.

Det glæder naturligvis Kammas Børneunivers, at de bliver valgt mere og mere til hos forældre. Mariagerfjordposten.dk var lige inden juleferien forbi den frie institution for at høre mere om deres stigende børnetal.  

– Vi åbnede børnehaven i 2013 og vuggestuen i 2016. Vi oplever i denne tid en stor søgning til vores Børnehus, fortæller skoleleder for Kammas Børneunivers i Astrup Lene-Vibeke Raunholt og fortsætter:

– Der er den seneste tid flyttet en del unge familier til Astrup og de tilvælger byens tilbud med frivuggestue, fribørnehave og friskole. Det er glædeligt og skaber en rigtig god stemning, ikke bare på Kammas Børneunivers, men i hele byen.

Børnehuset hos Kammas Børneunivers er normeret til 18 vuggestuebørn og 20 børnehavebørn. Hele Kammas Børneunivers har søskendegaranti, hvilket betyder, at hvis der er søskende til et barn, som begynder på friskolen, vil der altid være plads til mindre søskende i Børnehuset, om det er i vuggestue eller børnehave, hvorfor der forsøges at holde et par pladser ledige gennem året.

Skolelederen viser gerne rundt på Friskolen og i Børnehuset og det tilbud tog vi imod ved vores besøg.

Friskolen duftede og summede af den kommende juleferie, som børnene senere på dagen skulle fejre med banko og godter. I Børnehuset møder vi blandt andet “en voksen” Anita Holt Larsen og vi spørger om hvorfor hun tror, at der er flere og flere, som vælger at tilmelde deres børn i Børnehuset i Kammas Børneunivers.

– Vi har en god normering af “voksne” og kommer meget ud af huset, det tror jeg, at mange har hørt om, fra forældre til børn der går her eller har gået her, starter Anita og fortsætter:

– Vores 3 minibusser med plads til 8 børn i hver gør, at vi nemt og hurtigt i små grupper kan tage på opdagelses- og læringstur til skoven, naturlegepladsen i Arden eller en tur til stranden i Øster Hurup. 

– Ellers lytter jeg mig til, at der er mange som vælger os til, i det at vi er et mindre sted, men har både vuggestue og børnehave samlet under samme tag og kan lave en glidende overgang ved skiftet her i mellem. Og ja faktisk også videre ind på skolen, slutter Anita og griner til skolelederen.


Børnehuset på Kammas Børneunivers har 10 års jubilæum til sommer 2023. Og allerede nu er forberedelserne gået i gang til en festlig fejring.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler