ForsideMariagerfjordCoca-Colas ikoniske julelastbil kommer i år til Hobro

Coca-Colas ikoniske julelastbil kommer i år til Hobro

- Annonce -

Coca-Colas ikoniske julelastbil kommer i år til Hobro

Coca-Cola og Røde Kors er i år gået sammen om at give julehjælp til udsatte børnefamilier. 

Derfor gør Coca-Colas ikoniske julelastbil stop i 27 byer i Danmark for at samle ind til de økonomisk trængte familier i julemåneden.

Sidste år modtog 15.000 familier Røde Kors’ julehjælp, og i år er de stigende fødevarepriser og inflationen en ekstra bekymring for mange.

Coca-Colas ikoniske julelastbil kommer til Hobro:

Søndag d. 4. december triller Coca- Colas lastbil op foran Meny i Hobro på Søndre Ringvej 12.- Vi fortæller mere her på Mariagerfjordposten.dk om hvad der kommer til at ske, når den store julelastbil ruller ind i Hobro.

På coca-cola.dk kan man se hvilke danske byer, julelastbilen kommer gennem fra den 17. november og frem til den 23. december.

Julelastbilens 27 stop i landet danner rammen for en national indsamling til Røde Kors’ julehjælp 

– Julen er en svær tid for familier, der i forvejen er økonomisk trængte. For dem er højtiden forbundet med bekymringer og afsavn. Røde Kors’ julehjælp giver dem mulighed for at tage del i julens glæder og nyde de ting, vi andre ofte tager for givet. Derfor er vi glade for, at Coca-Cola støtter op om vores julehjælp i år og er med til at give udsatte familier i Danmark en god jul, siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors. 

Annette Spanggaard, der er Public Affairs, kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola i Danmark, stemmer i: 

– Røde Kors er vores globale og danske partner, når det gælder arbejdet med diversitet og inklusion. Ingen skal føle sig udenfor; heller ikke til jul. 

Historien om Coca-Cola reklamerne, der har gjort julemanden til en hyggelig rød og hvid skikkelse verden over, går næsten 100 år tilbage

• 1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920’erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.

• 1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul.

• 1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.

• 1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer.

• 1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet ‘Christmas Caravans’. Special effects bliver udviklet af George Lucas’ Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen bliver optaget i Vancouver i Canada over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.

• 1998: Lastbilkaravanerne bruges i ‘Christmas Caravans III’, som bliver sendt i mere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte af Coca-Cola-reklamer nogensinde.

• 2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark til stor begejstring for danskere over hele landet.

• 2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Colas julelastbil igen i Danmark. 100.000 mennesker gæster lastbilen.

• 2018: Julelastbilen gentager succesen og besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende i år få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens Julehjælp.

• 2019: Julelastbilen gentager succesen og besøger byer i hele Danmark.

• 2020: Pandemien gav julelastbilen udgangsforbud.

• 2021: Julelastbilen kører igen efter pandemien – men må udelade de sidste to stoppesteder, da pandemien medfører forsamlingsforbud.

Kilde: Coca-Colas pressemeddelelse

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler