ForsideMariagerfjordDEBAT: Energikrisen går ikke udenom landdistrikterne

DEBAT: Energikrisen går ikke udenom landdistrikterne

- Annonce -

𝐴𝑓 𝐿𝑎𝑢𝑟𝑎 𝐻𝑜𝑙𝑚, 𝑏𝑦𝑟𝑎̊𝑑𝑠𝑚𝑒𝑑𝑙𝑒𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝐾𝑜𝑛𝑠𝑒𝑟𝑣𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑖 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑎𝑔𝑒𝑟𝑓𝑗𝑜𝑟𝑑 𝑜𝑔 𝑚𝑒𝑑𝑙𝑒𝑚 𝑎𝑓 𝑈𝑑𝑣𝑎𝑙𝑔𝑒𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝐾𝑙𝑖𝑚𝑎 𝑜𝑔 𝐿𝑎𝑛𝑑𝑑𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑘𝑡𝑒𝑟, 𝐶ℎ𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑎𝑛 𝐽𝑜ℎ𝑛𝑠𝑜𝑛, 𝑏𝑦𝑟𝑎̊𝑑𝑠𝑚𝑒𝑑𝑙𝑒𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝐾𝑜𝑛𝑠𝑒𝑟𝑣𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑖 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑎𝑔𝑒𝑟𝑓𝑗𝑜𝑟𝑑 𝑜𝑔 𝑚𝑒𝑑𝑙𝑒𝑚 𝑎𝑓 𝑈𝑑𝑣𝑎𝑙𝑔𝑒𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝑇𝑒𝑘𝑛𝑖𝑘 𝑜𝑔 𝑀𝑖𝑙𝑗ø. 𝑂𝑔 𝐽𝑒𝑛𝑠 𝐻𝑒𝑛𝑟𝑖𝑘 𝐾𝑖𝑟𝑘, 𝑏𝑦-𝑜𝑔 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑜𝑛𝑠𝑟𝑎̊𝑑𝑠𝑚𝑒𝑑𝑙𝑒𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝐾𝑜𝑛𝑠𝑒𝑟𝑣𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑖 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑎𝑔𝑒𝑟𝑓𝑗𝑜𝑟𝑑 𝑜𝑔 𝐹𝑜𝑙𝑘𝑒𝑡𝑖𝑛𝑔𝑠𝑘𝑎𝑛𝑑𝑖𝑑𝑎𝑡 𝑖 𝑁𝑜𝑟𝑑𝑗𝑦𝑙𝑙𝑎𝑛𝑑.

Vi må forholde os til en ny virkelighed, som omhandler en fødevarekrise, en energikrise og utrolig høj inflation. En farlig cocktail, der her på tærsklen til vinteren kommer til at presse mange af os til det yderste, og for manges vedkommende vil det have fatale konsekvenser i forhold til trygheden i privatøkonomien, for ens levevilkår og for ens familie. Der er ikke tale om et lille bump på vejen. Det kræver politisk handling, og derfor er valget en kærkommen mulighed for at rense luften på Christiansborg – for forhåbentligt at få partierne til at sætte sig sammen og finde løsninger.

𝐁æ𝐫𝐞𝐝𝐲𝐠𝐭𝐢𝐠𝐭 – 𝐨𝐠𝐬𝐚̊ ø𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐬𝐤

Vi vil gerne i Konservative i Mariagerfjord pege på nogle løsninger, der blandt andet tilgodeser en kommune med vores geografiske størrelse. I særdeleshed fordi det desværre ikke kan lade sig realisere at få fjernvarme i alle kroge af kommunen. Der skal tænkes i nogle lidt utraditionelle baner, men i særdeles med klimaet for øje.

Derfor foreslår vi, at man skal belønnes for at energioptimere sin bolig. Kan man forbedre sit energimærke med fra fx G til F, skal dette udmøntes som et tilskud på 10.000 kroner, og kan man forbedre det med x-antal trin, så følger der yderligere 10.000 kroner pr. trin. En belønning til den enkelte familie for at optimere boligen og en gevinst for klimaet. Derudover vil det fortsat sikre de lokale håndværkere og rådgivningsfirmaer en kontinuerlig opgave i årene, der kommer.

𝐁𝐨 𝐬𝐦𝐚̊𝐭, 𝐦𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐝𝐭

Det er vigtigt, at vi også benytter muligheden for at kigge på, hvordan vi kan sikre, at der kan gives mulighed for, at man kan bygge bæredygtigt, at der kan udlægges arealer til alternative boformer – som fx Tiny Houses og øvrige boligtyper, hvor udgiften til opvarmning er minimal, men med stadig fokus på, at man ikke er så bundet af regler og regulativer.

Vi må og skal understøtte livet på landet med samme målrettethed, som vi hele tiden kigger på at skabe udvikling i byerne. De små samfund kan noget helt specielt, og hvis vi ikke passer meget på, så er denne aktuelle krise med til at fjerne incitamentet for det gode liv på landet, ganske enkelt fordi det ikke kan betale sig.

- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

Sigtet for at have efterladt hund i bil

Dødsfald – Als

Tyvene har haft travlt på Jernbanegade