ForsideMariagerfjordDu skal kunne klare dig selv i 3 døgn - Se anbefalinger...

Du skal kunne klare dig selv i 3 døgn – Se anbefalinger fra danske myndigheder her

- Annonce -

Du skal kunne klare dig selv i 3 døgn – Se anbefalinger fra danske myndigheder her

I dag har de danske myndigheder præsenteret en række nye anbefalinger, der opfordrer alle husstande i Danmark til at kunne klare sig selv i tre døgn i tilfælde af en krise. Statsminister Mette Frederiksen udtaler, at dette er en fornuftig forholdsregel i lyset af det mere komplekse trusselsbillede, som landet står overfor.

”Vi står over for et mere komplekst trusselsbillede, og derfor synes jeg, at det er fornuftigt. For eksempel advarede efterretningstjenesterne for nylig om en skærpet hybrid trussel mod Danmark. Samtidig har vi i løbet af 2023 også været vidne til stormflod og oversvømmelser. Det bliver vi nødt til at forholde os til,” siger Mette Frederiksen.

Beredskabsstyrelsens anbefalinger

Myndighedernes anbefalinger, som kan ses på Beredskabsstyrelsens hjemmeside, indeholder råd om, hvordan man bedst forbereder sig på en situation, hvor man i en periode må klare sig uden hjælp udefra. Det indebærer bl.a. at have nok mad, vand, medicin og andre fornødenheder til at kunne klare sig i tre døgn.

Statsministeren understreger dog, at Danmark fortsat er et trygt og sikkert land: ”Det er vigtigt for mig at understrege, at Danmark stadig er et trygt og sikkert land. Vi lever i et af verdens bedste samfund. Men et moderne samfund som vores er også sårbart. Det gælder ikke mindst med den sikkerhedspolitiske situation i Europa. Et nedbrud et sted kan få konsekvenser andre steder. For eksempel for adgangen til strøm og vand. Derfor håber jeg også, at vi danskere vil tage positivt imod myndighedernes anbefalinger. For det stiller os stærkere som samfund, hvis vi alle gør lidt,” siger hun.

De nye anbefalinger kommer som en reaktion på både den sikkerhedspolitiske situation i Europa og de naturkatastrofer, Danmark har oplevet det seneste år. Ved at være forberedt kan danskerne bidrage til et mere robust og modstandsdygtigt samfund.

Du kan downloade folderen her: https://www.brs.dk/globalassets/brs—beredskabsstyrelsen/dokumenter/forberedt/-forberedt-pa-kriser-hires-.pdf

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler