ForsideArdenEfterforskning indledt af væltet træ ved Arden

Efterforskning indledt af væltet træ ved Arden

- Annonce -

Efterforskning indledt af væltet træ ved Arden

I går aftes, søndag den 31. marts 2024, modtog Nordjyllands Politi kl. 22.55 en anmeldelse om, at der var væltet et træ ned over kørebanen omkring Store Blåkilde Parkering på Møldrupvej ved Arden. En personbil påkørte kort efter dette træ. Ingen personer kom dog til skade. Politiet tog imidlertid hændelsen meget alvorligt, og man sendte omgående patruljer til området og indledte desuden en efterforskning af de nærmere omstændigheder.

Sådan lyder den komprimerede opsummering af sagen fra vagtchefen ved Nordjyllands Politi, politikommissær Ole Buus, der uddyber sagens ’nærmere omstændigheder’ sådan: 

Anmelderen, der bor i nærheden af gerningsstedet, hørte en motorsav starte op. Det undrede ham. Derfor gik han ud mod vejen for at finde årsagen. Her hørte han ligeledes nogle personer, formentlig 2-4 unge mænd, grine. Kort efter lød et brag – og anmelderen kunne konstatere, at et træ var væltet ned over kørebanen. 

Og kort efter observerede anmelder så en personbil, der kørte forbi ham på Møldrupvej i østlig retning og videre mod Astrup. Formentlig er der tale om en lys personbil af mærket Skoda Citigo med ukendt nummerplade. 
 
De samlede omstændigheder medførte, at Nordjyllands Politi straks tog anmeldelsen særdeles alvorligt, og vagtcentralen disponerede adskillige patruljer til stedet, blandt andet indsatsleder, hunde- og beredskabspatruljer, ligesom efterforskere omgående blev aktiveret, således at grundige undersøgelser af alle de relevante spor kunne blive forfulgt. 

”Og det er det arbejde, der pågår lige nu. Vi tager sagen meget alvorligt – for det kunne været gået galt,” siger vagtchef Ole Buus, der tilføjer, at en bil faktisk påkørte træet ganske kort tid efter, at det væltede. 

”Heldigvis skete der udelukkende materiel skade, og ingen personer kom altså noget til,” understreger vagtchefen.  

Oplysninger modtages på 114

Nordjyllands Politi opfordrer borgere, der måtte have kendskab til den lyse Skoda Citigo med 2-4 unge mænd, om at henvende sig til på telefon 114. Det gælder ligeledes, hvis man har set eller hørt noget mistænkeligt i området omkring gerningstidspunktet; det kunne eksempelvis være lyden af en motorsav. 
 
Ole Buus tilføjer, at politikredsen naturligvis er opmærksomme på den dybt alvorlige sag fra Sorø, hvor en mand blev dræbt, da et træ væltede ned over hans bil: 

”Det indgår i vores samlede overvejelser vedrørende sagen, men efterforskningen er på et meget tidligt stadie – og derfor kan vi ikke udtale os konkret om en mulig inspiration, men vi efterforsker bredt og holder vores muligheder åbne.”

Men Nordjyllands Politi kan dog oplyse, at der i forbindelse med politiets efterforskning er tilvejebragt oplysninger om enkelte andre steder i området, hvor træer og pæle er skåret over og væltet, dog ikke ned over en vejbane. 

”Disse informationer indgår naturligvis i vores efterforskning af sagen – og har man som borger oplysninger om sådanne forhold, så hører politiet gerne om det,” siger Ole Buus. 

Politiet kan ikke gå yderligere i detaljer med de helt konkrete efterforskningsskridt, der i øvrigt også løbende kan udvikle sig, men generelt indebærer dette arbejde afhøringer af vidner, af anmelder, m.fl. og forskellige forhøringer i blandt andet området omkring gerningsstedet, ligesom der indsamles og indhentes forskellige tekniske spor samt søges på forskellige oplysninger, eksempelvis vedrørende bilen. 

Af hensynet til det videre efterforskningsarbejde så har Nordjyllands Politi på nuværende tidspunkt ingen yderligere kommentarer. 

”Men får vi afgørende nyt i sagen, så vil politiet naturligvis melde ud til offentligheden,” afrunder politikommissær og vagtchef Ole Buus 

Nordjyllands Politi sidder klar ved telefonerne på 114, hvis man har oplysninger i sagen. 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet