ForsideØstkystenEksistensforedrag om sorg i Als Kirke

Eksistensforedrag om sorg i Als Kirke

- Annonce -

Eksistensforedrag om sorg i Als Kirke

I kirkerne i øst starter nu en række foredrag om sorg.

Det første bliver tirsdag den 8. november kl. 19.00 i Als kirke med hospicepræst Ole Raakjær: ”Sorg – en tunnel, man skal igennem? Eller et landskab man skal leve med og i?”

Ole Raakjær skriver om sit foredrag:

– Sorg er ikke et problem, der har en løsning eller afslutning, men en byrde, som vi har brug for at dele med hinanden. Den bedste sorghjælp er huskehjælp, familiehjælp og næstehjælp. Det handler ikke om at glemme, men om at få hjælp til at huske og mærke, at nok er der meget man mister, når man mister, men det også meget, man aldrig kan miste. Døden har magt til rive mennesker ud af vores hænder, men den har heldigvis ikke magt til at tage det fra os, som vi har fået af dem, vi har mistet.

Ole Raakjær vil give et bud på, hvordan vi bedst hjælper hinanden, når vi rammes af alvorlig sygdom og andre tab. Han vil beskæftige sig med spørgsmål som: Er sorg sygdom eller sundhed? Hvordan trøste de utrøstelige? Hvad er mest hjælpsomt for den sørgende? Hvordan bliver den svære samtale mindre svær?

De næste foredrag i rækken bliver 17. januar 2023, hvor stifter af Skyggebørn (sorggrupper for børn og unge) Jes Dige taler i Visborg kirke om børn og sorg, og 14. marts, hvor fhv. hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen i Øster Hurup kirke tager emnet sorg og skyldfølelse op.

– Det er menighedsrådene i Als, Visborg og Øster Hurup, der har indledt et foredragssamarbejde hen over sognegrænserne, fortæller sognepræst Peter Grove og fortsætter:

– Foredragene skal ikke nødvendigvis have noget kirkeligt præg. Som hovedregel vil de handle om almenmenneskelige emner – om menneskelivet i nogle af dets utallige facetter. Derfor kalder vi dem eksistensforedrag. Vi satser på foredrag af høj kvalitet.

Foredragene er gratis.

Hospicepræst Ole Raakjær. Foto Privat
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler