ForsideDebatEn stærk socialpolitik er hjertesag for mig!

En stærk socialpolitik er hjertesag for mig!

- Annonce -

En stærk socialpolitik er hjertesag for mig!

Af Jens-Henrik Kirk, Folketingskandidat Konservative

Ingen mennesker skal tvinges til at leve et liv på gaden. Derfor vil jeg arbejde for, at der skabes brugbare løsninger for hjemløse i samspil med kommuner og NGO’er som f.eks. Blå Kors, Frelsens Hær og Kirkens Korshær. For mange handler hjemløshed om mere end det at mangle en bolig. Problemerne starter sjældent med hjemløshed. Fire ud af fem hjemløse har enten et misbrug, en psykisk lidelse eller begge dele, og derudover har mange udfordringer med sygdom, manglende netværk og kriminalitet. Langt de fleste danskere kan klare sig selv, men desværre falder nogle af og til også igennem. Her skal vi som samfund være bedre til at gribe disse mennesker.

Vi har i Danmark et problem med unge hjemløse. Det er hjerteskærende, når unge mennesker med livet foran sig ser sig nødsaget til at leve på gaden. Der skal tænkes nyt og fleksibelt omkring disse borgere. Ofte er det helt afgørende, at de hjemløse får hjælp til netværk og mærker mennesker og tilbud, som vil dem.

Jeg tror, samspillet mellem civilsamfundet, kommunerne og de mange frivillige foreninger kan dyrkes og styrkes. Det er vigtigt, at vi fra den politiske side bakker op om de mange frivillige foreninger, vi har i Danmark.

Jeg er konservativ, fordi ansvaret for de socialt udsatte grupper altid har optaget mig, og det var først og fremmest det, der fik mig ind i politik i sin tid. Jeg vil gøre en forskel for de mennesker, hvis stemme ofte bliver overhørt i den offentlige debat. Vores tidligere Konservative udenrigsminister Per Stig Møller har udtrykt det så fint og præcist: “Staten skal være stærk nok til at tage hånd om den svage, men for svag til at knække den stærke. ” Det, mener jeg, indkapsler essensen i konservatismen. I stedet for at dele offentlige ydelser ud til en masse, der godt kunne klare sig uden, skal vi målrette hjælpen til dem, der virkelig har behov, så vi tager ordentligt hånd om dem.

Jeg vil arbejde for at styrke et samfund, hvor flere borgere engagerer sig i en frivillig indsats, der kommer mennesker i sårbare og udsatte situationer til gavn.

Stem personligt og få en Mariagerfjord stemme på Christiansborg.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler