ForsideHadsundFørste arbejdsdag i den nye Landsby Køkkenhave i Skelund

Første arbejdsdag i den nye Landsby Køkkenhave i Skelund

- Annonce -

Første arbejdsdag i den nye Landsby Køkkenhave i Skelund

Tilbage i efteråret 2022 fortalte vi her på Mariagerfjordposten.dk om hvordan lokale landsbyildsjæle i Skelund havde taget initiativ til at der i landsbyen i den østlige del af Mariagerfjord skulle oprettes en Landsby Køkkenhave.

Lokale familier har for et meget beskedent beløb, kunne købe sig ind i projektet og få del i fællesskabet omkring de ca. 1500 kvm jord, der er udlagt til Landsby Køkkenhaven i Skelund.


11 familier er med og i dag var første arbejdsdag

-Interessen for at komme med i den nye Landsby Køkkenhave her i Skelund har været stor og vi er oppe på 11 familier. I dag er første arbejdsdag, hvor vi i fællesskab skal etablere køkkenhaven, drive den og nyde godt af de mange afgrøder, der kommer ud af det, fortæller Dorrit  Andersen, der er én af ildsjælene bag det nye initiativ.  

Inden første arbejdsdag, hvor 15 personer var mødt op for at hjælpe med at lægge kartofler og fordele frø til forspiring, var jorden på de 1500 kvm blevet harvet og gjort klar til at blive omdannet fra almindelig mark til Landsby Køkkenhave. 


Et af de vigtige måleparameter omkring den nye Landsby Køkkenhave i Skelund er, at højne fællesskabet deltagerne imellem. Efter dagens arbejde med at lægge kartofler, hvor nogle blev gravet ned på almindelig vis og andre rækker blev lagt under havtang, blev eftermiddagen afsluttet med kaffe, snak og fordeling af frø, som skal forspires hjemme ved de forskellige deltagere af Landsby Køkkenhaven i Skelund.  

Udover kartofler, løg og frø til et væld af forskellige grøntsager er det også planen, at der skal være et område med pluk selv-blomster.

Landsby Køkkenhaven i Skelund Foto: Mariagerfjordposten.dk

Her på Mariagerfjordposten.dk glæder vi os til at følge udviklingen af den nye Landsby Køkkenhave og fællesskabet i Skelund.  

LÆS OGSÅ: Flere og flere vælger at leje feriehuset ud gennem Feriepartner Kattegat

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet