ForsideMariagerfjordFor første gang skal 800.000 danskere vælge Norlys´øverste myndighed

For første gang skal 800.000 danskere vælge Norlys´øverste myndighed

- Annonce -

Norlys’ 800.000 andelshavere har nu mulighed for at melde sig som kandidater til Norlys’ repræsentantskab, der er energi- og telekoncernens øverste myndighed. Ambitionen er kampvalg i alle områder.

Den 10. oktober begyndte kandidatopstillingen til Norlys’ første repræsentantskabsvalg. Energi- og telekoncernens øverste myndighed skal vælges af og blandt knap 800.000 andelshavere i det meste af Jylland. Norlys har sat et ambitiøst mål om, at der skal være kampvalg i alle 15 valgområder.

– Vi tager vores ejerform meget seriøst, og vi tror virkelig på andelstanken. Men vi ved også, at valg til repræsentantskaber har lav interesse hos mange, og derfor lægger vi kræfter og ressourcer i valget. Vi har et stort ønske om, at mange stiller op og stemmer, siger Jens Erik Platz, der er bestyrelsesformand i Norlys.

Højere kendskab og bredere repræsentation

Repræsentantskabsvalget er det første, efter Eniig og SE i 2019 fusionerede til Norlys.

Ved valget skal der vælges cirka 720 repræsentantskabsmedlemmer fordelt på 15 områder i Jylland. Det kræver mange kandidater, men mange ved slet ikke, at de er medejere af Norlys, og at de dermed har mulighed for at blive en del af repræsentantskabet. For at tiltrække flere kandidater har Norlys igangsat både en kendskabskampagne om andelsselskabet og en kampagne om valget.

– Vi vil øge bevidstheden om, at mange af vores kunder også er medejere af Norlys. I en tid med energikrise har mange virkelig fået øjnene op for, hvor de får deres strøm fra. Vi håber, det kan smitte af på lysten til at stille op og på den måde få både indsigt i og indflydelse på landets største energi- og telekoncern, siger Jens Erik Platz.

Bliver man valgt som repræsentantskabsmedlem, inviteres man til møder 2-3 gange årligt og har en stemme i de helt store beslutninger. Det er for eksempel repræsentantskabet, der hvert år godkender Norlys’ regnskab, ligesom det var repræsentantskabet, der tidligere i 2022 gav det sidste og afgørende ja til salget af 35 procent af Norlys’ fibernet.

– Det kræver ikke bestemte kompetencer at være en del af repræsentantskabet. Man repræsenterer netop andelshaverne, som er helt almindelige danskere og forbrugere. Derfor ser vi det som en fordel med bred repræsentation, og vi håber at styrke diversiteten på for eksempel alder og køn ved valget, siger Jens Erik Platz.

Alle Norlys’ andelshavere kan melde sig som kandidat til repræsentantskabet på Norlys.dk/valg i perioden 10. oktober til 7. november. Valget til Norlys’ repræsentantskab finder sted i januar 2023.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler