ForsideHobroForårsmusik i Hobro Musikforening

Forårsmusik i Hobro Musikforening

- Annonce -

Forårsmusik i Hobro Musikforening

Da Beethoven omkring år 1800 skrev sin sonate for klaver og violin, havde han ingen idé om, at eftertiden ville give den opus nummeret 24. Han havde heller ingen idé om, at sonaten i dag mest er kendt under sit tilnavn “forårssonaten”.

Måske har han haft en klar hensigt med valget af tonearten F-dur, som er en lys, positiv forventningsfuld toneart. Nogle år senere skrev han sin symfoni nr. 6. i samme toneart, og den symfoni navngav han selv “pastorale-symfonien”, som var en klar kobling til naturen.

Ved sæsonens niende, af i alt ti koncerter i Hobro Musikforenings regi, spiller Benedikte Damgaard, violin og Emil Gryesten, klaver med Beethovens forårssonate som et oplagt åbningsværk, ved den første koncert i en rigtig forårsmåned.

De to medlemmer af duoen er begge en del af Statens Kunstfonds ”Unge Elite”-program – et særligt karriereudviklingsprogram, som støtter den kunstneriske udvikling og den internationale karriereudvikling for de dygtigste yngre danske musikere.

Begge musikere har udmærket sig som markante solister. Benedikte har vundet Jacob Gade Violinkonkurrencen, og Emil er vinder af Nordisk Pianistkonkurrence. Hver især har de to spillet i alle større koncertsale i Danmark og turneret i de fleste europæiske lande, i USA og Fjernøsten. P.t. er Benedikte ansat som 1.-violinist i Det Kgl. Kapel, og Emil er adjunkt i klaver og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Koncerten, der finder sted på Mariagerfjord Gymnasium søndag d. 7. april kl. 15:00, byder desuden på violinsonater af Grieg, og efter pausen Mozart og Brahms.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet