ForsideHadsundForedrag og film med Memphis Belle i Hadsund Biograf på søndag

Foredrag og film med Memphis Belle i Hadsund Biograf på søndag

- Annonce -

Foredrag og film med Memphis Belle i Hadsund Biograf på søndag

Siden flyentusiasten Thomas Elgaard, født og opvokset i Hadsund, som 17 årig ser filmen Memphis Belle for første gang på VHS, har han drømt om at se den på det store lærred.

Drømmen om at se filmen i biografen, gør Thomas nu selv til virkelighed ved at arrangere en forevisning og foredrag om filmen og flyet.

Thomas har utallige ture til luftshows mange forskellige steder i verden under vingerne. Et af de mere betydningsfulde for ham, var turen til flyshow i USA i 2018.

Den 17. maj 2018 var nemlig 75 års-dagen for Memphis Belle’s 25. og sidste togt. Her blev flyet fremvist, efter 14 års restaureringsarbejde, for flyentusiaster fra hele verden.

Flyet er så berømt, bl.a fordi det er et mirakel i sig selv, at det stadig eksisterer. Der var nemlig 5% risiko for at blive skudt ned, når det deltog i missioner fra England under Anden Verdenskrig – så efter tyve togter var det statistisk usandsynligt at flyet stadig var på vingerne, men Memphis

Belle klarede hele 25 missioner, som det første fly.

Fordraget holdes og filmen vises i Hadsund Biograf søndag d. 6. november kl 15.00. Prisen for hele arrangementet er 75 KR, som betales ved indgangen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet