ForsideHobroFormandsskifte ved Ambufesten - Velkommen til den 8. formand i byfestens historie

Formandsskifte ved Ambufesten – Velkommen til den 8. formand i byfestens historie

- Annonce -

Formandsskifte ved Ambufesten – Velkommen til den 8. formand i byfestens historie

Der blev skrevet Ambufest historie, da der i sidste uge blev valgt ny formand for den traditionsrige og over 100 år gamle byfest i Hobro. På aftenens komitémøde kunne de mange fremmødte komitémedlemmer sige farvel og tak for indsatsen til bestyrelsesmedlemmerne Richardt Bygholm og Egon Junker samt ikke mindst til formand Jørn Jensen, som efter 12 år gav stafetten videre til Ambufestens nye formand Niels Leth-Sørensen.

Jørn Jensen har som formand stået for en at de største fornyelser af Ambufesten, som ved hans tiltræden havde haft svære år, med faldende opbakning til torsdagskoncerten og de mange gamle traditioner. Allerede inden Jørn Jensen tiltrådte som formand i 2011 gjorde han sig positivt bemærket da han i 2010 sammen med det nye musikudvalg, fik booket de dengang ukendte kunstnere Rasmus Seebach og Medina til en rigtig fornuftig pris. Det blev en kæmpe succes, og startskuddet til en nødvendig modernisering af Ambufesten, hvor nogle af de traditioner der ikke længere var opbakning til blandt publikum forsvandt, men hvor andre spændende ideer blev prøvet af og nye gode traditioner grundlagt.

Ambufesten har med sin historie, som går helt tilbage til den første Ambulancedag i 1920, udviklet sig, og er fulgt med tiden, måske er det netop derfor lykkedes, at holde en af Danmarks absolut ældste byfester i live. Den udvikling har Jørn Jensen balanceret meget fint, også når forandringerne har været svære og har mødt modstand. Jørn Jensen overtog i 2011 en byfest der stod ved en skillevej mellem afvikling eller udvikling. Heldigvis valgte han sammen med bestyrelse og udvalg den svære vej, hvor man i fællesskab udviklede Ambufesten til, at den i Jørn Jensens sidste år som formand, kan levere et enestående resultat. Den nye satsning med fredagskoncert for det yngre publikum blev totalt udsolgt allerede inden festen, og når kassen er endeligt gjort op kan Ambufesten i 2022 præsenteret et rekord stort økonomisk overskud, som kan uddeles til de hjælpende foreninger og til velgørenhed.

2022 blev også året hvor Ambufesten med Jørn Jensen ved roret rejste sig efter en Corona pandemi, som i 2020 satte en stopper for det store 100 års jubilæum. Det var en turbulent tid, hvor alt forarbejdet til jubilæumsfesten var på plads, da det hele endte med at måtte aflyses, hvilket ellers kun er sket for Ambufesten under 2. verdenskrig og Tysklands besættelse af Danmark.

2021 så også længe ud til at blive en ærgerlig aflysning af Ambufesten, fordi pandemien havde godt fat i landet, men i juni åbnede sig pludselig en mulighed for at samle 2500 mennesker, og på rekordtid fik Jørn Jensen og bestyrelsen planlagt og afviklet 2 koncerter, hvis formål var at markere, at Ambufesten ikke havde tænkt sig at dø af Corona, samt for at skabe lidt liv og glæde i en ellers vanskelig tid.

Jørn Jensen blev Ambufestens 7. formand, og heldigvis fortsætter han sit arbejde i musikudvalget og med mindre opgaver hvor hans store erfaring kan gøre nytte.

Ambufestens nye formand Niels Leth-Sørensen har som optakt til formandsskiftet været med på sidelinjen som suppleant i bestyrelsen gennem to år for at lette formandsskiftet. Mange kender sikkert Niels Leth-Sørensen fra andre sammenhæng både med en guitar i hånden, fra fodboldens verden og ikke mindst som formand for Hobro Skiklub. Niels Leth-Sørensen har ikke den lang erfaring med Ambufestens bestyrelsesarbejde. Det har netop været et ønske, for at få tilført bestyrelsen nye ideer og nye tanker i en tid, hvor det bliver vigtigt at få styrket og tilpasset organisationen bag Ambufesten, og få landet festen i et format med plads til både musik og traditioner. For at lykkedes med den opgave blev bestyrelsen ved årets komitémøde suppleret med fire nye medlemmer og består nu af følgende personer:

(Formand) Niels Leth-Sørensen – (Næstformand) Klaus Berre Eriksen – Henrik Mortensen – Christian Johnson – Jacob Mathiesen – Anja Wangsøe – Bente Fogh – Søren Greve – Henrik Baagø – Trine Duedahl – Jesper Duval Pedersen – Dennis Thøgersen – (Forretningsfører) Lise Bæch.   

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler