ForsideHobroFriskole med vokseværk

Friskole med vokseværk

- Annonce -

Friskole med vokseværk

Hobro Friskole og fribørnehave kigger sig om efter en egnet bygning til at etablere vuggestue. 

”Det giver mening for os, at kunne tilbyde familier et sammenhængende tilbud fra vugge til ungt menneske,” siger skoleleder Per Ølholm

Det er kun halvandet år siden, at Hobro Friskole fik en lillesøster i form af en børnehave på Jernbanegade 39. Og nu klemmer rammerne igen midtbyens friskole.

”Vi har oplevet stor søgning på ganske kort tid til børnehaven og friskolen – og det er vi selvfølgelig taknemmelige for. Men det betyder også, at vi skal tilpasse rammerne, så vi kan fortsætte med at lave skole og børnehave med høj kvalitet,” siger skoleleder Per Ølholm.

Helt konkret er ledelsen på kig efter bygninger i nabolaget, som kan rumme kreative fag og faglokaler til den voksende skare af friskoleelever. Og så er der tanker om en helt ny målgruppe.

”Vi drømmer om at starte en vuggestue med plads til måske 15 børn – lige midt i Hobro. Vi har spurgt os omkring og kan mærke, at der er interesse,” siger Per Ølholm og fortsætter.

”Vi har med børnehaven gjort os en masse erfaringer om at drive god daginstitution. Og nu er pædagogerne klar til at tage de yngste med. Og så må vi jo i arbejdstøjet igen,” siger skolelederen med et smil.

Foto: Hobro Friskole & Børnehave

Kig på lukket kommunal daginstitution
En friskole har lov til at drive både børnehave og vuggestue, hvis de overholder de retningslinjer, som også gælder for alle kommunale institutioner. Og det er der styr på, siger skolelederen.

”Da vi klargjorde børnehaven var alt nyt. Nu har vi en bestyrelse, som har gjort det før, og har lysten til at få de yngste børn med – også selvom det betyder, at de igen skal i malertøjet og sætte en bygning i stand.”

Adspurgt om der er bygninger, som har speciel interesse, kommer svaret hurtigt. 

”Der står en meget interessant bygning på hjørnet af Skivevej og Jernbanegade, som tidligere har været daginstitution. Den vil vi gerne snakke med kommunen om,” lyder det.

Hvis det lykkedes Hobro Fri at udvide med en vuggestue, så har de børn inde fra 0 – 16 år. En ambition, som er rodfæstet i værdierne og står med store bogstaver på skolen-, og børnehavens store hvide bus – ”En rød tråd i dit barns liv – fra børnehave til flyvefærdigt ungt menneske”.

”Vi får rigtig mange henvendelser fra tilflyttere, som ønsker den slags tilbud. Forældrene har valgt Hobro for beliggenheden og kører ofte hver sin vej ud af byen og har brug for trygt at kunne aflevere hele børneflokken på én adresse – og det er jo os,” siger Per Ølholm.

Der er endnu ingen mulighed for at tilmelde sig en eventuel vuggestue, men Per Ølholm opfordrer interesserede forældre til at holde øje med sociale medier og Hobro Fri´s hjemmeside. 

”Der er mange ting, som skal falde på plads, men vi har lysten og energien til at tage skridtet. Så mon ikke det lykkes på et tidspunkt.”

Jernbanegades Børnehave
Det er den tidliegre Jernbanegades Børnehave, som Hobro Friskole har kig på. Arkivbillede Foto: Mariagerfjordposten.dk
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler