ForsideHobroFyrkatspillets dragter er håndarbejde med masser af kunstnerisk frihed

Fyrkatspillets dragter er håndarbejde med masser af kunstnerisk frihed

- Annonce -

Fyrkatspillets dragter er håndarbejde med masser af kunstnerisk frihed

Før Fyrkatspillet i Hobro kan blive opført, har dragtgruppen været i gang i måneder med at skabe kostumer til de mange skuespillere. Når manuskriptet til Fyrkatspillet frigives, starter flittige, kreative hænder med at skabe vikingedragter og alt det tilbehør, der skal bruges i forestillingen.

Der er en stor forskel på de historiske fund, der er gjort, og som har givet viden om, hvordan vikingerne gik klædt, og så de dragter, der bliver skabt til Fyrkatspillet. Der er altså ikke tale om historiske kopier, men kostumer, som blandt andet bliver maskinsyet for at kunne holde til de mange gennemspilninger af stykket. Enkelte beklædningsstykker, såsom en kopi af Viborgskjorten, har dragtgruppen lavet gennem de mange år, de har stået for kostumerne.

Når forestillingerne kører i vikingelanghuset på UNESCO Fyrkat Borgen i Hobro, har dragtgruppen travlt med at få alle ca. 70 dragter på skuespillerne og reparere tingene under forestillingen. De sørger også for den gode stemning backstage med kaffe og hygge i det, der er døbt Aases vogn. Her er der altid god stemning og hygge. Masser af sammenhold og kammeratskab i dragtgruppen.

Når dragtgruppen mødes hver onsdag på loftet over Bies Centret, starter de med kaffe og rundstykke, før håndarbejdet med dragterne går i gang. Alles mening om design og metode til produktion af hver dragt vendes i fællesskab, før håndarbejdet går i gang. Det tager ca. 3 dage pr. dragt, og der er mange detaljer fra skuespilmanuskriptet at forholde sig til undervejs. Men i fælles flok får dragtgruppen løst tingene før årets Fyrkatspil.

Hvis dragtdesign og syning er noget for dig, er der altid plads til flere kreative kræfter i Fyrkatspillet og dens dragtgruppe – Du finder mere info på hjemmesiden www.fyrkatspillet.dk.”

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet