ForsideMariagerfjordHadsund er med i opløbet om støtte fra gavmilde fonde

Hadsund er med i opløbet om støtte fra gavmilde fonde

- Annonce -

Hadsund er med i opløbet om støtte fra gavmilde fonde

Ny Carlsbergfondet og RealDania kan lide ideen om en havnepark, der knytter fjorden og byen bedre sammen

Det er almindeligt kendt blandt folk fra Hadsundkanten, at området ved Hadsundbroen rummer et kæmpe potentiale. Faktisk er mulighederne for at styrke sammenhængen mellem midtbyen og Mariager Fjord så unikke, at de nu er dukket op på radaren hos Ny Carlsbergfondet og RealDania, der har til huse i det indre København. 

De pengestærke fonde har nemlig nikket ja til, at Mariagerfjord Kommune kan søge om fondsmidler til at etablere en havnepark, der skal få området til at summe af liv og emme af maritim stemning. 

Borgmester Mogens Jespersen er begejstret over nyheden om, at Hadsund er med i opløbet om støtten fra de gavmilde fonde.   

– Jeg er glad for, at Ny Carlsbergfondet og RealDania ser, at Hadsund har en enestående beliggenhed ved Mariager Fjord og nogle unikke muligheder, der bare ligger og venter på at blive udnyttet. En havnepark, der binder byen og fjorden sammen, vil blive en stor attraktion for byens borgere og de mange gæster og turister, der lægger vejen forbi Hadsund, siger Mogens Jespersen.

Med fondenes blåstempel følger professionel bistand til at udvikle ideen om havnepark og lægge en plan for at føre projektet ud i livet.

Også de lokale ildsjæle er henrykte for at fondene har fået øjnene op for det store potentiale i Hadsund. Hadsund Borger- og Håndværkerforening er klar til at tage fat og være med til at udvikle ideen om en havnepark.

– Vi har længe haft ambitioner med havnefonden i Hadsund, så vi er virkelig glade for, at der nu også er andre, der kan se potentialet. Vi glæder os til at dykke længere ned i ideen med professionel hjælp, og så håber vi, at flere lokale kræfter vil melde sig på banen, når vi kommer tættere på og forhåbentligt får et ja til den ansøgning, vi ender med at sende ind, udtaler næstformand Marianne Ladefoged fra Hadsund Borger- og Håndværkerforening. 

Borgmesteren ser en havnepark i Hadsund som en oplagt mulighed for at give kommunens nye fjordstrategi luft under vingerne. Han glæder sig også til dialogen med såvel fondenes fagfolk som borgerne i Hadsund om at skabe et ambitiøst projekt, der løfter hele byen.    

– Jeg håber, at alle gode kræfter vil være med til at udforme et projekt, der skaber liv på havnen, styrker sammenhængskraften mellem by og fjord og løfter lokalbefolkningens stolthed. Jeg er sikker på, at en havnepark i hjertet af Hadsund vil gøre byen endnu mere interessant for virksomheder og tilflyttere og sætte turbo på byens blomstrende iværksættermiljø, slutter borgmesteren.

Mariagerfjord Kommune skal søge om fondsmidlerne i foråret 2023. Hvis havneparken i Hadsund vinder fondenes gunst, kan kommunen se frem til at modtage 3-5 millioner kroner til at føre projektet ud i livet. I den forbindelse skal kommunens selv bidrage til projektet med et tilsvarende beløb.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet