ForsideHadsundHadsund-Peter blev dagens store trækplaster - ELRO-dagen blev en gedigen succes

Hadsund-Peter blev dagens store trækplaster – ELRO-dagen blev en gedigen succes

- Annonce -

Hadsund-Peter blev dagens store trækplaster – ELRO-dagen blev en gedigen succes

771 var det helt præcise antal rejsende, som veteranbanen i går søndag befordrede i de mange tog, der hen over dagen kørte mellem Mariager og Handest.

Veteranbanen havde sat alt sit disponible vognmateriel ind, og det kunne lige hamle op med tilstrømningen af rejsende til ELRO-dagen. ELRO Fonden gav billetten, så alle kunne i går rejse gratis med de gamle veterantog.

Hadsund-Peter var helt klart dagens trækplaster. Den 97 år gamle motorvogn kørte tre dobbeltture mellem Mariager og Handest og befordrede i alt 413 af dagens rejsende.

Sigfreds fodvarmere i Handest. Foto: Asger Christiansen

”Vi kunne helt klart opleve på de rejsende, at de allerfleste kom fra Kronjylland.  Det var Hadsund-banens gamle opland, og  de rejsende kom for at få en tur ned ad memory lane med gamle Hadsund-Peter” fortæller togføreren på toget, Max Rasmussen. ” Allerede fra dagens første tog måtte vi sætte to ekstra personvogne på Hadsund-Peter for at få plads til de rejsende. Mange af vores rejsende berettede, at de i deres ungdom dagligt tog med Hadsund-Peter fra oplandet nord for Randers til Kronjyllands Hovedstad i 1960`erne. Nogle havde sjove anekdoter, som de kunne fortælle om gamle Hadsund-Peter og generelt nød man at genoplive ungdommens daglige jernbanerejser til/fra Randes eller Hadsund i den gamle motorvogn”.

I løbet af dagen kørte der i alt 10 tog fordelt på h.h.v. Hadsund-Peter og det røde diesellokomotiv, der kørte frem og tilbage kontinuerligt på den 17 kilometer lange jernbanestrækning. Tre gange i løbet af søndagen krydsede togene på True station, og det gav yderligere kolorit på togturen at møde et modkørende tog og hilse på passagererne deri.

Det røde dieseltog på vej til Mariager. Foto Asger Christiansen

På stationspladsen i Handest viste Modelbaneklubben Gudenåen fra Randers – i et opsat telt – sit mobile jernbaneanlæg frem. Her kunne man møde modeller af bl.a. Helligåndshuset, gågaden i Houmeden, Amtmandsboligen, Rådhuset og Niels Ebbesens Hus. En model af gamle ”Hadsund-Peter” kørte troligt det meste af dagen fra Privatbanestationen i Rosenørnsgade mod Spentrup og Gjerlev. – Mens den originale Hadsund-Peter (i fuld størrelse) kørte sine tre dobbeltture mellem Mariager og Handest.

Modelbaneanlægget var som de foregående år naturligvis et STORT hit hos såvel børnene som hos de voksne.

”Vi er utroligt glade for at kunne være en del af ELRO-dagene og bidrage til nogle gode oplevelser i Kronjylland”, fortæller veteranbanens driftsbestyrer Katrine Blåberg Andersen.

”Vi er naturligvis også taknemmelige for ELRO-Fondens donation, der gør det muligt at afvikle et så stort arrangement”. Besøget af modelbaneklubben Gudenåen

giver helt klart dagen et stort løft.”

Veteranbanens husorkester Sigfreds Fodvarmere var som sædvanligt også med i Handest, hvor de på perronen løftede stemningen med deres glade musik og deres altid gode humør.

Kl. 17:30 kunne banens femten tjenestegørende medlemmer sige tak for en skøn dag i herligt selskab med hundredvis af positive og glade ELRO-rejsende.

LÆS OGSÅ: Hotdogs skabte uoverensstemmelse i de sene nattetimer i Hobro

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler