ForsideDebatHele sundhedsvæsenet har store udfordringer med at finde personale

Hele sundhedsvæsenet har store udfordringer med at finde personale

- Annonce -

AF Henrik Buchhave Folketingskandidat for Venstre i hele Nordjylland.

Alle er vist helt klar over, at hele sundhedsvæsenet har store udfordringer med at finde personale. Og det gælder i alle faggrupper.

Når jeg taler med de ansatte, er der en bestemt tråd der altid går igennem samtalen, nemlig den stolthed som de ansatte har over deres fag. Er stolthed og glæde ved det at være noget for andre, og ved at kunne vise og bruge deres faglighed. Dette står måske i modsætning til det indtryk man kan få af pressen, men prøv at tale med de ansatte.

Den hurtige løsning synes umiddelbart at være en højere løn, men en højere løn løser ikke alle udfordringerne. Penge kan ikke erstatte dårlige arbejdsforhold!

Dårlige arbejdsforhold er desværre også et gennemgående tema, når jeg taler med de ansatte, særligt blandt sosu´er og sygeplejersker. Forhold der handler om for stort et pres i dagligdagen, for mange opgaver der ikke er direkte patientrelateret, og ikke mindst dårlig ledelse.

Jeg tror, at mange af de først omtalte problemer skyldes det sidst nævnte. Og det skræmmer mig, at så meget handler om ledelse, eller mangel på samme.

Så når vi politisk skal tage fat på at løse udfordringerne på sundhedsområdet, bør vi i høj grad også have fokus på ledelsesområdet. De fleste ledere er helt sikkert dygtige til deres fag, men har de de rette redskaber og muligheder. Den del vil jeg gerne være med til at gøre noget ved. For vi skal altid stræbe efter verdens bedste sundhedssystem.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler