ForsideHobroHobro Byforum søger om støtte til opstart af kulturpedel

Hobro Byforum søger om støtte til opstart af kulturpedel

- Annonce -

Hobro Byforum søger om støtte til opstart af kulturpedel

Ansøgning fra Hobro Byforum om støtte til opstart af kulturpedel rettet mod ungemiljøet i Hobro behandles i Udvalget for Kultur og Fritid den 8. maj 2024.

Indstilling: Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid: At ansøgningen drøftes.

Sagsfremstilling
Projektgruppen ‘Samskabelse og involvering’ under Hobro Byforum har sendt en ansøgning om støtte til opstart af funktionen kulturpedel i Hobro.

Der er gennem de seneste år arbejdet på at styrke ungemiljøet i Hobro og flere aktører har arbejdet sammen om indsatsen. Der er i perioden kommet mere aktivitet i Ishuset, blandt andet en række aktiviteter arrangereret af Aktivitetsrådet, som er et udvalg i foreningen Ishuset Live. Derudover har der også været forskellige tiltag i et samarbejde mellem blandt andet Kulturskolen, Uddannelsesby Hobro, Mariagerfjord Gymnasium med flere.

Ansøger ser et behov for, at både faciliteter og organisering omkring ungemiljøet styrkes for at kunne fastholde og styrke den positive udvikling yderligere og dermed også skabe en stærkere fremtidig tilknytning til Hobro og til Mariagerfjord Kommune.

Der er et behov for yderligere faciliteter, hvis ungemiljøet skal udvikles. Der er positive signaler fra Hobro Borger-og Håndværkerforening om at kunne benytte lokaler i teaterbygningen som tidligere har været benyttet til omklædningsfaciliteter mm. Lokalerne har egen indgang og kan tilgås fra bagsiden af bygningen. Lokalerne rummer små 100 kvm og er opdelt på to-tre rum samt toiletfaciliteter. Desuden er faciliteterne tæt på Ishuset, hvilket vil give en umiddelbar forbedring af faciliteter til ungemiljøet med tilknytning til det, der allerede er etableret.

Ifølge ansøger er det nødvendigt med ansættelse af en kulturpedel, da det vil være med til at styrke det organisatoriske arbejde. Konceptet kendes fra andre byer. Der er tale om en ankerperson for aktiviteterne og profilen er typisk en ung, som har afsluttet en ungdomsuddannelse, og som skal lave noget andet inden et videre uddannelsesforløb påbegyndes. Kulturpedellens opgaver kan variere, men grundlæggende er der tale om person, som kan få ting til at ske i et samspil med de unge, med ungdomsuddannelserne samt andre relevante institutioner og aktører. Dermed bliver der mulighed for i praksis at udvikle en organisering, der styrker ungemiljøet med de unge selv som drivkraft.

Tankerne ligger tæt op ad det udviklingsarbejde, som Mariagerfjord Gymnasium over to workshops i samarbejde med Mariagerfjord Kommune, Mariagerfjord Kulturskole, IVÆRK og Ung Kult samt en række unge afholdt i efteråret 2022. Her var en af anbefalingerne, at hvis Mariagerfjord Kommune skal have en levende og bæredygtig ungdomskultur, så skal der ansættes en kulturpedel, som kan hjælpe og støtte de unge i realisering af ideer og projekter. Det er nemlig væsentligt, at de unge selv er medskabere og får ejerskab til at udvikle rammerne om ungemiljøet.

Det årlige budget for projektet udgør 90.000 kr. Det muliggør en ansættelse af en ung på ca. 400 kulturpedeltimer samt dækning af lys og varme. Der er opnået støtte på 15.000 kr. fra Banken for Hobro og Omegns Fond og 30.000 kr. fra Mariagerfjord Erhvervs “Noget for Livet”-pulje.

Hobro Byforums projektgruppe ‘Samskabelse og involvering’ søger Udvalget for Kultur og Fritid om 45.000 kr. Beløbet vil dække udgifterne i et år med opstart efter sommerferien 2024.

Fagenheden bemærker, at ansøgningen understøtter Mariagerfjord Kommunes visioner om Ungeliv og Fællesskab samt en række politikker.

Økonomi: Tilskuddet kan bevilges fra udvalgets frie midler.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler