ForsideMariagerfjordHøjsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

- Annonce -

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

I takt med at foråret har meldt sin ankomst, stiger risikoen for, at vores firbenede venner smittes med den livsfarlige sygdom hjertelungeorm, som netop har det med at blusse op i forårsmånederne. Derfor bør man som hundeejer holde ekstra øje på de kommende gåture, da hjertelungerom smitter ved, at hunde spiser eller slikker på en inficeret snegl. Herefter spreder parasitten sig gennem hundens afføring til områdets snegle, hvilket således udgør en risiko for andre hunde, lyder det fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura:

– Det er en smitsom sygdom, der kan forstyrre kroppens evne til at pumpe blodet rundt, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for hundens organer. Derfor er det også vigtigt, at parasitten bliver opdaget tidligt, da ormene kan give varige mén på blandt andet hjerte og lunger – og i værste tilfælde resultere i, at hunden bliver så syg, at den ikke overlever, forklarer Hanne Friis, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark, og fortsætter:

– Symptomerne opstår blandt andet, idet larverne vandrer igennem kroppen og ud til lungerne, hvor de hostes op. Derfor vil nogle af de hyppigste symptomer vise sig som hoste, træthed, blødninger fra sår og maveproblemer, hvilket alt sammen kan være tegn på, at din hund er smittet med hjertelungeorm. Dog kan der ofte gå flere måneder fra, at smitten sker til, at de første symptomer begynder at vise sig.

Hjertelungerom har indtil nu været særligt udbredt i Københavnsområdet og Nordsjælland, men der er også fundet tilfælde på Fyn og i Jylland. Derfor anbefaler Hanne Friis, at man kontakter sin dyrlæge ved den mindste mistanke om hjertelungeorm.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler