ForsideMariagerfjordØkonomisk håndsrækning på 28 millioner til stigende personaleudgifter

Økonomisk håndsrækning på 28 millioner til stigende personaleudgifter

- Annonce -

Økonomisk håndsrækning på 28 millioner til stigende personaleudgifter

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland får ekstraordinært bevilliget 28 millioner kroner af Regionsrådet til at dække de kraftigt stigende personaleudgifter.

28 millioner til hospitalerne

Regionsrådet har bevilliget hospitalerne 28 millioner kroner mere for at sikre dækning for de stigende personaleudgifter, der har været i 2022.

– Vores hospitaler og medarbejdere gør en kæmpe indsats for at få hverdagen til at hænge sammen og sikre, at vores patienter får den bedste behandling. Det må vi anerkende, og derfor sørger vi for at dække de øgede personaleudgifter ind, så det ikke går ud over hospitalernes bundlinje i 2022, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland Mads Duedahl (V).

Regionsrådet har mandag besluttet, at man tilfører 25 millioner kroner til Aalborg Universitetshospital og 3 millioner kroner til Regionshospital Nordjylland i en ekstraordinær bevilling.

Beløbene dækker de forventede merudgifter til personaleudgifter, som de to hospitaler har i 2022.

Øgede vikarudgifter og høj belægning

For både Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland gælder det, at man har haft et år, hvor udgifterne til vikarer er steget samtidig med, at kapacitetspresset på afdelingerne har været stort, og at man har et øget akut indtag af patienter.

Der er fortsat udfordringer med rekruttering og at finde nok personale på enkelte afdelinger. Region Nordjylland er derfor afhængige af vikarer for at sikre, at der er hænder nok til at dække ind og se til patienterne. Det betyder, at udgifterne til vikarer i 2022 er steget voldsomt.

– Rekruttering og fastholdelse er en kæmpe udfordring ikke kun for regionen, men hele sundhedsvæsenet. Det gør også, at vores udgifter til vikarer har været stærkt stigende i 2022. Det er bekymrende, at udgifterne stiger så markant, men vi er samtidig også nødt til at have hænder nok til at tage sig af vores patienter, og vikarer er nødvendige for at sikre dette, siger Mads Duedahl.

Alene på Aalborg Universitetshospital er der i perioden januar til september 2022 brugt cirka 36 millioner kroner på eksterne vikarer i plejen. Det er cirka 2,5 gange så meget som i samme periode sidste år.

Lagde økonomisk buffer ind i budgettet

Allerede i starten af året forventede man, at der ville være stærkt øgede udgifter til vikarer.

Derfor blev der lavet en buffer i budgettet på sundhedsområdet for at dække hospitalernes udgifter. Det er denne buffer, som nu bliver frigivet til at sikre hospitalernes økonomi resten af år.

– Det var utroligt vigtigt, at vi tidligt i år udviste rettidig omhu, fik lavet en buffer og havde fokus på de stigende personaleudgifter, så vi nu kan dække det ind økonomisk. I 2023 kommer hospitalsledelserne og direktionen til at have et ekstraordinært fokus på budgetterne, så vi kan sikre, at budgetterne kommer i balance, og vi ikke ender i samme situation igen, siger Mads Duedahl.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler