ForsideØstkystenJes Dige fra Skyggebørn holder foredrag i Visborg Kirke

Jes Dige fra Skyggebørn holder foredrag i Visborg Kirke

- Annonce -

Foredrag af Jes Dige fra SKYGGEBØRN

Tirsdag den 17. januar kl. 19.00 holder Jes Dige i Visborg kirke et foredrag med titlen Hvem sagde, at barndommen var sorgløs? Dige er stifter af SKYGGEBØRN (sorggrupper for børn og unge).

Foredraget, der er gratis, er et af Visborg, Øster Hurup og Als menighedsråds eksistensforedrag om sorg.

Jes Dige skriver om foredraget: Et meget stort antal børn og unge har mistet en forælder eller en søskende, oplever vold i hjemmet, lever med en psykisk syg forælder, har en forælder i fængsel, lever med en forælder med et misbrugsproblem, er skilsmissebørn eller døgnanbragte udenfor eget hjem.

Et ukendt antal børn og unge lever med forældre eller søskende med en livstruende eller uhelbredelig sygdom. Hvis vi hertil lægger de mange børn og unge, der bare ikke trives – bliver mobbet eller drillet, bliver udsat for overgreb eller føler sig ensomme – så taler tallene deres eget sprog. Så hvad er det, vi voksne mener, når vi siger, at barndommen er sorgløs? Er det også børnenes virkelighed og deres egen oplevelse af deres hverdag?

Hvordan kan vi møde børn i sorg? Hvordan udfordrer vi os selv i forhold til fastlåste ideer omkring sorg? Hvordan kan børns sorg udvikle sig progressivt i takt med deres modenhed? Hvordan støtter vi bedst et barn i sorg? Det og meget andet omkring sorg og børn i sorg bliver det fælles omdrejningspunkt for aftenen.

Jes Dige er pædagogisk-psykologisk konsulent i SKYGGEBØRN. Han har siden begyndelsen af 90erne arbejdet med børn i sorg, først i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, siden som frontfigur i foreningen SKYGGEBØRN.

LÆS OGSÅ: 103 deltog i Mariager Fjord Orienteringsklubs traditionsrige Nytårsløb

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler