Forside112Kan du kende en rigtig politibetjent?

Kan du kende en rigtig politibetjent?

- Annonce -

Kan du kende en rigtig politibetjent?

Alle politibetjente, uanset om de arbejder i uniform eller i civil, vil have deres politi-id (politiskilt) med sig. Uniformerede politifolk vil ydermere bære et unikt markeringsnummer og distinktion, der fortæller dig den pågældendes ledelsesniveau.

Politiets distinktioner

Polititjenestemænd og jurister ansat af Justitsministeriet kan bære distinktioner og tilhørende uniformering, med mindre andet fremgår af deres ansættelsesbrev. Uniformering følger ikke en fast lønrammeindplacering, men den pågældendes ledelsesniveau.

Se politiets distinktioner: https://politi.dk/-/media/mediefiler/landsdaekkende-dokumenter/om-politiet/hr/distinktioner-i-politiet.pdf

Politiets id

Hvis du er i tvivl, om det er en rigtig politiansat, der kontakter dig, kan du altid bede om at se hans eller hendes politiskilt.

Politiskilt Foto: Rigspolitiet

Politiets markering

Alle politiansatte har et unikt markeringsnummer, hvorved de kan identificeres. Markeringsnumrene består af et bogstav og fire cifre og er placeret på politiuniformen – på skulderen eller brystet. Det er således kun politibetjente i uniform, der bærer markering.

Markeringsnummer på uniformsskjorte Foto: Rigspolitiet

Læs mere om politiets udstyr og uniformer her: https://politi.dk/virksomheden/u

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet