ForsideArdenKender du Tine Højte og resten af lærerteamet i indskolingen på Astrup...

Kender du Tine Højte og resten af lærerteamet i indskolingen på Astrup Friskole? 

- Annonce -

Kender du Tine Højte og resten af lærerteamet i indskolingen på Astrup Friskole? 

Tine Højte har været ansat i fem år på Astrup Friskole og kender efterhånden skolen rigtig godt. Hun har både været i udskolingen og på mellemtrinnet, nu er hun i lærerteamet i indskolingen og underviser friskolens mindste børn i matematik, idræt og tager stor del i de mange tværfaglige emnedage og emneuger, som forbinder skolens elever på tværs af årgange og ifølge Tine Højte giver en unik måde at lave undervisning på.

-Efter 25 år som lærer på større og mindre folkeskoler, tænkte jeg, at tiden var inde til at prøve noget nyt og at det så blev på Astrup Friskole var lidt af en tilfældighed, men hvor er jeg blevet glad for det, fortæller Tine Højde til Mariagerfjordposten.dk og fortsætter:

-Astrup Friskole er på mange måder en speciel skole, hvor vi med vores størrelse nærmest er som en stor familie. Elever og lærere kender alle hinanden og vi kender og kommer tæt på familierne derhjemme, hvilket gør, at børnene virker meget trygge ved hinanden og os voksne på skolen.

Indskolingen på Astrup Friskole er inddelt i to hold med 10-12 elever på hvert hold. Tine Højte og Martin Weibel er faste lærere i indskolingen, derudover er der enkelte fag som dækkes af andre af skolens faglærere.

Glade børn, tryghed og ture ud af huset 

Når man taler med Tine, er man ikke i tvivl om, at hun brænder for Friskolen og undervisningen af børnene. 

-Noget som jeg virkelig godt kan lide ved mit arbejde på Astrup Friskole er nærheden med børnene, og at vi tager os tid til at snakke sammen, både om skoleting men også om hvordan det ellers går derhjemme, i fritiden og om det har været en god weekend. Vi har generelt et rigtig godt samarbejde med forældre og det er meget givende som lærer og overfor børnene, fortæller Tine og fortsætter:

-Noget andet er vores store frihed og muligheder for at lave en anderledes undervisning, bl.a. ved at hoppe i én af vores busser og tage en tur ud i naturen, til biblioteker, svømmehallen i Gigantium eller hvortil det nu giver mening i forhold til undervisningen. Nogle gange tager vi også hjem til mig og leger på en stor legeplads, der er i området og spiser vores madpakker. Jeg synes, at det er vigtigt, at børnene ser hvordan klassekammeraterne og læreren lever og bor derhjemme. Det er med til at skabe tryghed i klassen og dermed højne indlæringen, slutter skolelæreren. 

Tine Højte bor privat i Hobro. 

Tine og Martin sammen med børn i indskolingen på Astrup Friskole

LÆS OGSÅ: Helle og Palle byder velkommen 

- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler