ForsideDebatLandbruget er ikke et problem

Landbruget er ikke et problem

- Annonce -

AF: Henrik Buchhave – Kandidat for Venstre i Mariagerfjord

Landbruget er ikke et problem.

Danmark er en rigt land, en rigdom som landbruget i den grad har været med til at skabe.
Det til trods, har venstrefløjen i de seneste år, nærmest kørt en vendetta mod landbruget. Senest med Socialdemokratiets forslag om en ekstra co2 reduktion. 

Det er uomtvisteligt, at landbruget står for en stor andel af co2 udledningen, men landbruget er jo også dem der sætter maden på bordet. Så når det kræves at landbruget nærmest skal lukkes ned, vil det blot flytte fødevareproduktionen ud af landet, til produktionssteder der ikke har de samme urimelige krav.

Så kan det godt være at vi reducerer udledningen her i Danmark, til gengæld flytter udledningen så blot et andet sted hen. Jeg har svært ved at se, hvordan det skulle gavne klimaet.

Dernæst vil det også koste rigtig mange arbejdspladser, både direkte og i afledte erhverv.
Hvorfor ikke i stedet støtte landbruget i den nødvendige omlægning, således landbruget kan være løsningen frem for problemet på klimaudfordringen. Vi holder jo ikke op med at spise selv om at klimaet er udfordret, samtidig med at verdens befolkning øges med godt 2 mia frem mod 2050. Alle disse mennesker skal også mættes.

Venstre har foreslået, at der sættes mange mia af, til forskning og støtte til omlægning af produktionsformer, for omlægninger kan ikke gøres uden at investere i det. Og den investering vil være til gavn for hele samfundet.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler