ForsideHobroMariager Fjord bliver endnu skønnere - Ny pulje støtter fem fjordnære initiativer med...

Mariager Fjord bliver endnu skønnere – Ny pulje støtter fem fjordnære initiativer med 500.000 kroner

- Annonce -

Mariager Fjord bliver endnu skønnere – Ny pulje støtter fem fjordnære initiativer med 500.000 kroner

Vandhunde og barnlige sjæle kan godt begynde at glæde sig. Det bliver nemlig snart pærelet at nappe en skøn dukkert i Mariager Fjord. Byrådet i Mariagerfjord Kommune har nikket ja til tilskud til opførelsen af en spritny badebro ved fiskerlejet Stinesminde, der ligger gudesmukt ved fjordens bred.

De gode nyheder står endda i kø for fjordfolket. Politikerne giver nemlig også en hjælpende hånd til sejlerne i Hadsund, som kan se frem til en ny bådebro. For de historisk interesserede er der god grund til at kippe med flaget. Kommunen og Nordjyske Museer er på vej med en interaktiv fortælleinstallation, som på levende vis fortæller om Mariager Fjords livsvigtige betydning for folk og fæ siden tidernes morgen på Hobro Havn. Også i Hobro vil to projekter skabe forbedrede adgangsforhold til Nøglebroen ved Sildehagen.

Hele molevitten er konkrete projekter, som lokale kræfter står bag, og som får støtte på 500.000 kroner fra Mariagerfjord Kommunes fjordpulje.

Borgmester Mogens Jespersen er begejstret over, at fem fjordnære initiativer nu får støtte til gavn for både borgere og besøgende.

Nemt at nyde fjordlivet
– Det skal være nemmere at nyde livet ved Mariager Fjord for alle os, der bor her og alle dem, som lægger vejen forbi vores smukke kommune. Derfor har vi taget initiativ til fjordpuljen, som støtter lokale projekter, der gør det nemmere at anvende fjorden til rekreative formål, fortæller Mogens Jespersen.

Ifølge borgmesteren lægger politikerne særlig vægt på, at de projekter, som nyder fremme både skal styrke turismen og bosætningen i kommunen.

– De fem fjordprojekter, som vi støtter i denne omgang, præsenterer Mariager Fjord fra sin bedste side. De vil uden tvivl glæde os, der allerede bruger fjorden flittigt. De vil også appellerer til dem, som stadig har til gode at besøge vores smukke fjord, så endnu flere får øje på, at vi er et skønt sted at bo, siger Mogens Jespersen.

– Det er dejligt, at vi med fjordpuljen kan påskønne det gode lokale engagement hos dem, der vil gøre Mariager Fjord skønnere, tilføjer han.

Fjordpuljen er et led i Mariagerfjord Kommunes fjordstrategi ‘Fortællingernes Fjord’, som byrådet vedtog i efteråret 2021. Politikerne har årligt afsat 600.000 kroner til at støtte konkrete projekter ved fjorden. Heraf er 100.000 kroner øremærket til at hjælpe projekterne godt i gang.

Ti projekter kom i betragtning til årets pulje og fem fik støtte. Det drejer sig om en badebro ved Stinesminde, som de badende kan benytte året rundt. Hertil kommer en bådebro i Hadsund Syd og en interaktiv fortælleinstallation på havnen i Hobro samt to projekter med forbedrede adgangsforhold til Nøglebroen ved Sildehagen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler