ForsideAndetMusik fra solkongen hof i Mariager Kirke

Musik fra solkongen hof i Mariager Kirke

- Annonce -

Musik fra solkongen hof i Mariager Kirke

Lidt royal har man da lov at være, lyder det fra organist ved Mariager Kirke Mikael Ustrup og fortsætter med at fortælle om den kommende koncert i Mariager Kirke:

Da da Ludwig d. 14. regerede i Frankrig i hele 72 år (han var godt nok kun 5 år da han blev enevældig konge, men alligevel), havde folk bare af at elske kongen.

Han er tillagt udtalelsen: “Staten – det er mig”, og så skulle man jo måske nok vare sig for at komme i karambolage med ham.

I dag, hvor vi har demokrati og konstitutionelt monarki, kan vi sikkert godt være enige om, at enevældig magtkoncentration ikke er af det gode, men at musik er blevet til i en tid og under vilkår, vi ikke ville acceptere i dag, gør aldrig musikken dårligere.

Ved koncerten tirsdag d. 6. februar kl. 19:30 i Mariager kirke inviteres publikum med på en rejse til 1700-tallets Versailles. 

Der bydes op til dans med kammermusik af de store franske hofkomponister – heriblandt Jacques Hotteterre, François Couperin og Joseph Bodin de Boismortier. 
Kom og oplev de store mestres dansende univers, med alt fra en inderlig sarabande til en galoperede gigue, der kan tage pusten fra de fleste – både musikere og publikum.

Musikken fremføres af Mai Kamstrup Mogensen og Kirsten Aage på diverse blokfløjter, Adam Grauman på den sjældent hørte gambe og ved cembaloet sidder Søren Gleerup Hansen.

Der tages en beskeden entré til koncerten.

Søren Gleerup Hansen, cembalo, Mai Kamstrup Mogensen og Kirsten Aageblokfløjter og Adam Grauman gambe Pressebillede

Hvad: Koncert i Mariager Kirke 

Hvornår: Tirsdag d. 6. februar 2024 kl. 19:30

Program: Musik fra Solkongens Hof

Medvirkende: Mai Kamstrup Mogensen og Kirsten Aageblokfløjter; Adam Grauman gambe og Søren Gleerup Hansen, cembalo.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet