ForsideHadsundUdstilling med effekter efter modstandsmanden Michael Vestergaard Jensen på Hadsund Egnssamling

Udstilling med effekter efter modstandsmanden Michael Vestergaard Jensen på Hadsund Egnssamling

- Annonce -

Udstilling med effekter efter modstandsmanden Michael Vestergaard Jensen på Hadsund Egnssamling

Ikke nok med, at Hadsund Museumsforening & Lokalhistorisk Arkiv holder reception på deres nye bog: Besættelsestiden i Sydøsthimmerland, søndag d. 4. december kl. 14.00, nu har de frivillige også tilrettelagt en udstilling over effekter efter løjtnant Michael Vestergaard Jensen.

Michael Vestergaard Jensen ligger begravet på Hadsund Kirkegård og var med i modstandsgrupper i både Hadsund og Aars, og udstillingen viser lånte og modtaget effekter i både skrift og fotos.

Museumsforeningen har inden udgivelsen tilbudt deres medlemmer bogen til en favørpris, men fra mandag d. 5. december kan bogen købes hos Bog & Ide på Storegade i Hadsund til kr. 349,- eller hos museumsforeningen på mail lokalarkivet-hadsund@outlook.dk, mobil 9387 9560 eller man kan sende beløbet på mobilepay 86 45 16 og få den tilsendt mod betaling af porto kr. 50,-

Bogen er på 352 sider, rigt illustreret med fotos og beretter bl.a. om:

Dagligdagen under besættelsen – ”Den stille protest” – Modstand mod den tyske besættelse – Toldstrups, lederen af de jyske våbennedkastninger og leder af modstandsbevægelsen i Nordjylland, virksomhed i Hadsund – Tysk forsvar ved en allieret landgang i Kattegatregionen og hvad det kom til at betyde for egnen (herunder tysk likvidering af Mariagerfjord-lodsen Ib Welling efter tyskernes kapitulation og nægtelse af overgivelse før 10. maj på tysk bastion) – Flugt over havet – Under jorden – Nedskudte, forulykkede og nødlandede fly – Tyske desertører – Tyske flygtninge – Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti og tre ledende nationalsocialistister fra egnen (Den sidste fører for DNSAP, sysselleder og lederen af det nazistiske Storråd samt lederen af DNSAP´s Arbejdstjeneste – Stikkere – Retsopgør efter krigen og livsstraf til en person født i Hadsund – Arbejde for tyskerne – Befrielsen den 5. maj 1945 – Befrielsessten – Bernadottegården i Hadsund – Hadsund måned for måned – Danmark måned for måned….

– Det er vigtigt, at kende både den ”lille” og den ”store” historie – for hvordan skal man ellers kunne forstå det samfund, der omgiver os, – samfundet er et resultat af historien, mener forfatterne Birte Overgaard, Lars Sølgaard og Marianne Andersen og fortsætter:

– Vi skriver den ”lille” historie – Besættelsestiden i Hadsund og omegn – der er en brik i den ”store” historie. Fortællingen har vi på bedste vis bestræbt os på at skrive objektivt – altså så neutralt som muligt.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler