ForsideHobroOle Lund Kirkegaard-festival i Oue

Ole Lund Kirkegaard-festival i Oue

- Annonce -

Ole Lund Kirkegaard-festival i Oue

Orla Frøsnapper, Gummi-Tarzan, Hodja fra Pjort og Lille Virgil. De fleste kender Ole Lund Kirkegaards børneunivers, og nu kan du selv være med til at bringe det til live – måske træder der et næsehorn ud af tapetet, som det sker i Kirkegaards berømte bog Otto er et næsehorn fra 1972 – hvem ved.

Lørdag 19. november kl. 10-13 i Værkstedsbygningen, Listevej 4 i Oue, inviterer Nordjyske Museer nemlig i samarbejde med Oue Idræt og Kultur børn og voksne til at slippe fantasien løs til en fantasi-workshop, hvor vi i fællesskab og med hjælp fra kunstner Helle Maj Clement og museumsformidler Gert Rubæk laver små metalskulpturer på gamle cykler med inspiration fra Kirkegaards verden – måske en flodhest eller et næsehorn?

Dagen er blandt andet inspireret af bogen Otto er et næsehorn, hvori en tegning af et næsehorn bliver levende. Foruden at lave metalskulpturer har børn og voksne mulighed for i fællesskab at tegne virkelige væsener eller skabninger fra fantasiens verden med ultraviolette farver – med inspiration af Ole Lund Kirkegaards univers. Når lyset slukkes, træder skabningerne frem i lokalet og leger dermed med den Kirkegaardske tanke om, at tegnestreger kan vækkes til live – præcis som det sker i Otto er et næsehorn.

Børn har gratis adgang, mens en voksen skal betale lidt for billetten. Billetterne sælges i døren, og det er ikke nødvendigt at forhåndsreservere – man møder blot op.

Arrangementet er en del af en mindre Ole Lund Kirkegaard-festival i Oue, hvor den populære børnebogsforfatter var skoleleder fra 1965-1973. Bag festivalen står Nordjyske Museer og Oue Idræt og Kultur. Den er støttet af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland og Kultur og Fritid, Mariagerfjord Kommune.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler