ForsideHobroOmvisning i Kunstetagernes anmelderroste udstilling Dansk Gobelinkunst

Omvisning i Kunstetagernes anmelderroste udstilling Dansk Gobelinkunst

- Annonce -

Omvisning i Kunstetagernes anmelderroste udstilling Dansk Gobelinkunst

Flere end 3.500 gæster har indtil videre set udstillingen Dansk Gobelinkunst i Kunstetagerne Hobro. Udstillingen er gået ind i sin sidste måned med fornemme anmeldelser: I Nordjyske er det blevet til fem stjerne og bl.a. ordene: ”…en fornem sanselig udstilling…” (Troels Laursen 28.8.), og i Kunstavisen 07-2023 skrev Lasse Højgaard: ”…hvilken fryd. Undertegnede som ikke havde nogen særlig veneration for tekstil kunst blev blæst omkuld og fuldstændig revet med…”.

Der er da også tale om en udstilling med nogle af Danmarks førende gobelinvævere, som mestrer både den traditionelle gobelinvævning og de mange moderne eksperimenter, som har præget dette hjørne af kunsten siden 1960’erne.

Nanna Hertoft. Basaltklipper, Selfoss, Nordisland, 2015. Uld, hør, japansk kasurimateriale. Plantefarvet med indigo, stenlav, kraprod og cochenille, 260 x 241 cm. Foto Torben Dragsbo

Torsdag den 14. september kl. 15 viser kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro om i udstillingen for sidste gang. Undervejs hører deltagerne lidt om teknikkerne bag de 35 billedtæpper og om kunstnernes bevæggrunde for at udtrykke sig, som de gør.

Omvisningen, der er gratis, varer ca. 45 minutter. Udstillingens sidste dag er lørdag den 23. september.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler