ForsideMariagerfjordRegion Nordjylland: Familier kan nu også få hjælp af speciallæger i børne-...

Region Nordjylland: Familier kan nu også få hjælp af speciallæger i børne- og ungepsykiatri i Støvring

Familier kan nu også få hjælp af speciallæger i børne- og ungepsykiatri i Støvring

- Annonce -

Region Nordjylland har indgået aftale med to speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri. Det øger mulighederne for patienter med behov for udredning og behandling.

Børne- og ungdomspsykiatrien får et løft

To speciallæger i børne- og ungepsykiatri har indgået aftale med Region Nordjylland om udredning og behandling af patienter i Støvring. Børne- og ungdomspsykiatri er et speciale, som der er stort pres på med et stigende antal børn, unge og familier, som har brug for hjælp til udredning og behandling.

Susanne Iversen og Rebekka Perlick har siden 2020 sammen ejet og drevet SALUS Børne- og Ungdomspsykiatrisk Klinik med adresse i erhvervsparken i Støvring. I aftalen med Region Nordjylland har lægerne fået godkendt, at de deles om én praksiskapacitet i børne- og ungepsykiatri med virkning 1. maj.

I forvejen er der i Region Nordjylland adgang til to speciallæger i børne- og ungepsykiatri i Nørresundby og Nørager. Politisk er det bestemt, at en tredje kapacitet skulle slås op med fri geografisk placering inden for regionens grænser, og det bliver altså i Støvring.

– Der er sket en markant stigning i andelen af nordjyder med dårlig mental trivsel – ikke mindst blandt børn og unge. Desværre har det også medført øget ventetid både til psykolog- og psykiaterbehandling. Det tager vi ganske alvorligt, fordi det kan få dybe konsekvenser, hvis man som patient skal vente længe på at kunne få tid hos en psykolog eller psykiater. Derfor glæder det mig, at det er lykkes at få udvidet den offentlige kapacitet til børne- og ungepsykiatri, siger Pia Buus Pinstrup (K), formand for Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland.

Region Nordjylland har desuden et mål om at oprette en fjerde speciallæge-kapacitet i børne- og ungdomspsykiatri. Om det lykkes at besætte denne er ikke afklaret på nuværende tidspunkt.

Bredt funderede læger

Lægerne i Støvring har ønsket at være fælles om praksis, fordi det giver dem større fleksibilitet og bedre dækning ved kurser, sygdom og ferie samt større tilgængelighed og højere faglighed.

Rebekka Perlick er 46 år, bosat i Skørping og uddannet speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri. En del af sin uddannelse som speciallæge er foregået i Psykiatrien i Region Nordjylland. Derudover var hun i seks år specialeansvarlig overlæge på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit på Landssygehuset i Torshavn, Færøerne.

Susanne Iversen er 46 år, bosat i Hobro, uddannet speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri og har også taget en del af sin speciallægeuddannelse i Nordjylland. Hun har tidligere været ansat som overlæge og ambulatorieleder i ADHD-ambulatoriet i Psykiatrien i Region Nordjylland.    

LÆS OGSÅ: Flere indbrud i Hobro, Arden og Norup – tyvenes udbytte er dog begrænset

- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler