ForsideMariagerfjordRegion og nordjyske kommuner er tæt på EU-millioner til øget klimaindsats

Region og nordjyske kommuner er tæt på EU-millioner til øget klimaindsats

- Annonce -

Region og nordjyske kommuner er tæt på EU-millioner til øget klimaindsats

Region Nordjylland og 6 nordjyske kommuner er med i et landsdækkende projekt kaldet LIFE ACT, som har udsigt til at modtage 126 mio. kr. i tilskud fra EU til at styrke arbejdet med forebyggelse af og tilpasning til klimaforandringer i Danmark.

Vil sætte ekstra fart i klimatiltag

Europa-Kommissionen har i sin første vurdering af LIFE ACT givet tommel op til, at det danske projekt fortsat er med i opløbet til et stort tilskud på 126 mio. kr. fra EU til øget klimahandling.

LIFE ACT har til formål at sætte ekstra skub i arbejdet med de politisk godkendte klimaplaner, som ligger klar i samtlige danske kommuner. Især på de områder hvor løsninger på udfordringerne endnu ikke er kendte, eller hvor der er brug for at samarbejde på tværs for at sikre den nødvendige handling.

Og fælles handling er man klar til i Region Nordjylland samt Brønderslev, Hjørring, Mariagerfjord, Morsø, Thisted og Aalborg kommuner, som er med i projektet:

– Det meget glædeligt, at EU også ser et stort potentiale i projektet. Arbejdet med grøn omstilling er ikke nemt, og der er brug for, at vi finder løsninger i fællesskab. Ved at hjælpe hinanden på tværs af kommuner og regioner kan vi sikre, at den ny viden, der skabes undervejs, kommer alle til gode. Så jeg har store forhåbninger til de resultater, vi sammen kan nå i projektet, siger Lauge Larsen (S), formand for Regionsrådets Udvalg for Klima, Miljø og Bæredygtig Udvikling.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler