ForsideMariagerfjordSponseret ArtikelSkal der fejres, så lad propperne springe

Skal der fejres, så lad propperne springe

Skal der fejres, så lad propperne springe

- Annonce -

Når en vigtig begivenhed skal fejres, vil vi gerne gøre det med maner, for at det skal ske så festligt som muligt. Der er mange klassiske måder at gøre det på. For eksempel ved at flage, affyre fyrværkeri, invitere familie og venner, spille musik og ikke mindst servere mad og drikke. 

Ofte må den festlige begivenhed gerne indeholde et lækkert luksuselement eller to. Er det en voksenaffære, er der typisk fokus på drikkevarerne, og hvad udstråler mere fest og fornøjelse end at kunne skåle i lækker boblevand? Og hvad er mere luksuriøst end ægte champagne? Når champagnepropperne springer er vi ikke i tvivl om, at nu er der sket noget helt særligt.

Vi kender det fra medierne

Uanset om det er i en bog, på tv, i biografen eller et online medie, så har vi set eller læst, at de fleste typer begivenheder kan fejres med champagne. En stor sportslig affære slutter ofte med at vinderen står med den kendte flasketype i hænderne og lader skummet sprøjte i ren ekstase over sejren. Faktisk er en lille flaske ikke altid nok, og i stedet bruges der store magnumflasker. Ligeledes når personerne i en historie bliver forlovet eller gift, skal der hældes boblevand i de langstilkede glas. Overdådigt skal det jo være, hvilket lige passer ind i Hollywoods klassiske film- og tv-stil.

Luksus og romantik

Det er ikke kun, når der skal fejres i store sammenkomster eller på live-tv, at en afkølet champagneflaske er på sin plads. Det er også en vintype, der udstråler romantik og forkælelse, især på tomandshånd. Der er noget helt særligt ved at kigge ind i kærestens øjne, mens der nydes en dejlig champagne, der selvfølgelig er anbragt i en flot champagnekøler fyldt med is. Denne type romantiske scene mellem de elskende kender vi også fra film og tv.

Vælg den champagnetype, du foretrækker

Inden der købes stort ind af en boblende drik til den næste fest eller hyggeaften, kan det være en fordel at kende sin personlige smag, når det kommer til champagne. Der kan nemlig være stor forskel på mousserende vine, også selvom der står det samme kendte navn på etiketten. Nogle vine er for eksempel tørre, nogle er søde, mens andre er en mellemting mellem de to. Det er skuffende at drikke en dyrt indkøbt vin, der ikke lever op til forventningerne. Alle bør derfor kende forskel på begreberne brut og sec.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet