ForsideMariagerfjordSkal der være Lokaldysten i Mariagerfjord Kommune

Skal der være Lokaldysten i Mariagerfjord Kommune

- Annonce -

Skal der være Lokaldysten i Mariagerfjord Kommune

Fagenheden for Kultur og Fritid har sammen med DGI Nordjylland lavet et oplæg til at indgå samarbejde om Lokaldysten. Oplægget behandles på møde i Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune den 10. april 2024.

Indstilling: Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid: At aftalen om afholdelse af Lokaldysten i 2024 godkendes.

  Sagsfremstilling

  DGI har i flere år i samarbejde med lokalsamfund og kommuner med succes afholdt Lokaldysten.

  Lokaldysten er et event, hvor lokalsamfund dyster i løb, gang eller cykling. Lokale ildsjæle er arrangører sammen med DGI og kommune. Bevægelse og lokalt fællesskab er det primære formål med Lokaldysten, som samler lokalsamfundets borgere på tværs af aldersgrupper. Samtidig dystes der mod andre lokalsamfund om, hvem der kan opnå flest kilometer i løbet af de timer Lokaldysten varer.

  Sådan foregår lokaldysten

  Lokalsamfundet finder en dato der passer for dem til afholdelse.

  Der laves ruter til gang (1-2 km.), løb (3-5 km.) og cykling (4-6 km.).

  Alle borgere kan deltage og møder op i tidsrummet af de to timer, hvor man kan gå, løbe eller cykle. Alle omgange registreres og herefter divideres antal kilometer med antal indbyggere (kilometer på cykel halveres). Jo flere deltagere des flere kilometer.

  Når de lokalsamfund, der er med i Lokaldysten, alle har afviklet deres arrangement, kåres der en vinder. Der vil være pengepræmier til nummer 1, 2 og 3. Repræsentant fra Udvalget for Kultur og Fritid uddeler præmierne. Der er i budget afsat 15.000 kr. til præmier i alt.

  Markedsføring, planlægning og afvikling foregår i samarbejde mellem DGI Nordjylland, fagenheden for Kultur og Fritid og de lokale tovholdere.

  For alle interesserede afholdes der et informationsmøde i maj måned.

  Se mere om Lokaldysten på dette link:

  https://www.bevaegdigforlivet.dk/gang/for-samarbejdspartnere/lokaldysten

  Lokaldysten i Mariagerfjord

  I Mariagerfjord Kommune vil vi tilbyde landdistrikterne at deltage i Lokaldysten, og målet er, at tre lokalsamfund deltager i 2024. Tidsplanen vil være, at der afholdes infomøde og planlægges med de lokalsamfund, der vil være med inden sommerferien.

  Afholdelse af events vil være i perioden august/september 2024 – efter nærmere aftale med de lokale frivillige.

  DGI Nordjylland kommer med event-pakke og de praktiske foranstaltninger, inklusiv præmier med videre.

  Økonomi: Budget for afvikling af Lokaldysten er 60.000 kr., hvor DGI Nordjylland bidrager med 30.000 kr. Mariagerfjord Kommune skal bidrage med de resterende 30.000 kroner.

  Beløbet kan finansieres af frie midler.

  Print Friendly, PDF & Email
  - Annonce -

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  RELATEREDE ARTIKLER
  - Annonce -

  Seneste artikler