ForsideHobroSocialdemokratiet og Venstre har stillet deres byrådsgruppe fri i afstemning om højhus...

Socialdemokratiet og Venstre har stillet deres byrådsgruppe fri i afstemning om højhus i Hobro

- Annonce -

Socialdemokratiet og Venstre har stillet deres byrådsgruppe fri i afstemning om højhus i Hobro

Efter behandlingen i økonomiudvalget onsdag den 13. december af ny lokalplan med et højhus på Jernbanegade i Hobro, har begge de to store grupper i Mariagerfjord Byråd sat deres medlemmer fri ved behandling af sagen på det kommende byrådsmøde torsdag den 21. december. 

Det betyder, at medlemmer fra de to forskellige partier ikke er bundet af partilinjer og har mulighed for at udtrykke deres individuelle holdninger og prioriteringer ved afstemningen omkring det ønskede højhus, der med en ny lokalplan dannes grundlag for. 

Byrådet i Mariagerfjord består af 29 medlemmer, som fordeler sig således:
Venstre 11
Socialdemokratiet 11
Konservative 3
DF 1
NB 1
SF 1 
Ø 1

Forud for behandlingen i Økonomiudvalget, hvor sagen af 5 af udvalgets 9 medlemmer sendte sagen videre til behandling i byrådet uden indstilling, 2 havde afbud til mødet og 2 stemte imod den nye lokalplan, er der opstået tvivl omkring de flere tusinde underskrifter mod projektet, der er indsamlet og videregivet til Mariagerfjord Kommune. 

Økonomiudvalget har derfor bedt bygherren om at komme med sin analyse af de mange underskrifter. Derefter får gruppen bag underskriftsindsamlingen analysen til kommentering, inden at sagen behandles på byrådsmøde den kommende torsdag. 

Ifølge Roger Buch, der er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er det meget usædvanligt, at byrådsmedlemmer sættes fri.

– Vi hører nogle gange om politikere på Christiansborg, der bliver sat fri, men det er typisk i moralske eller etiske sager. I kommunalpolitik er det meget sjældent, og slet ikke på sådan noget som det her, som man i virkeligheden kunne sige er en byggesag, siger Roger Buch til TV2Nord og fortsætter:

– Som politiker har man lov til at ignorere en underskriftsindsamling, og fuldstændig følge sin egen overbevisning. Det er i virkeligheden et politisk spørgsmål, om man vil lytte til en underskriftindsamling.

– Det spiller ingen rolle, hvem der har skrevet under. Om der er flere på samme adresse eller nogen udenfor kommunen. Der er ikke nogen regler for underskriftindsamlinger som sådan, slutter Roger Buch.

På Mariagerfjordposten.dk følger vi naturligvis sagen frem til, under og efter byrådsmødet torsdag den 21. december kl. 18.00 på Rådhuset i Hadsund.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet