ForsideHadsundSpektakulære lysshows i Hobro og Dania

Spektakulære lysshows i Hobro og Dania

- Annonce -

Spektakulære lysshows i Hobro og Dania

Efter nytår kan borgere i Mariagerfjord Kommune opleve spektakulære lysshows i byrummet, når Kunstetagerne rykker kunsten ud af sine vante rammer.

Den 5. januar fra klokken 16.00 til klokken 19.00 præsenterer Kunstetagerne i samarbejde med PixlArt udvalgte værker fra udstillingen ”Mit Mariagerfjord” på siloen ved Sdr. Kajgade i Hobro. Her vil lysbilleder fra Kunstetagernes tre aktuelle udstillinger blive projiceret op på siloen i stort format og i høj opløsning, så de kan ses på lang afstand.

Den 12. januar fra klokken 16.00 til klokken 19.00 kan man opleve lysshowet i Hadsund og omegn, når billederne projiceres op på de store siloer ved Dania. Arrangementerne finder sted efter aftale med bygningsejerne Jacob Grønlund Ejendomsselskab og Anne-Grethe Floor.

Illustrationer: PixlArts modelfoto af projektionerne i henholdsvis Hobro og Dania.

Der vises ved begge shows et udvalg af de fotos, som Mariagerfjord Kommunes borgere har indsendt som eksempler på, hvad der bertyder mest for dem som borgere i kommunen. Derudover kan man se værker af malerne Sven Schou og Axel Aabrink, som skildrede egnen omkring henholdsvis Hadsund og Hobro for omkring 100 år siden. Sidst men ikke mindst, vises et udvalg af fotografen Niels Reiters close up-fotografier af ”Upåagtede detaljer” i Hobro.

Kunstetagernes kunstfaglige medarbejder Patrick Blåbjerg udtaler: ”Vi glæder os meget til at se de mange gode billeder lyst op i kæmpeformat. Vi forventer at få helt nye oplevelser i samarbejdet med PixlArt, som har specialiseret sig i den slags projektioner og blandt andet har brugt Rubjerg Knude Fyr og Harsdorffs Hus på Kongens Nytorv i København som bagtæppe for kunstprojiceringer. Vi er sikre på, at publikum får en anderledes oplevelse end den, man får i mødet med de mindre formater i udstillingerne i Kunstetagerne. Men vi er også sikre på, at mange vil få lyst til at se udstillingen i Kunstetagerne efterfølgende.”

Alle kan møde op og se lysshowene i Hobro og ved Dania, og det er selvfølgelig gratis for alle, som ser med.

Arrangementerne er en del af det afsluttende program i udstillingen Mit Mariagerfjord, der kan opleves i Kunstetagerne.

Mit Mariagerfjord er støttet af Sparekassen Danmark Fonden Hobro, Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet