ForsideMariagerfjordSport, søvn og sociale forhold: Sådan har unge det i Mariagerfjord i...

Sport, søvn og sociale forhold: Sådan har unge det i Mariagerfjord i 2024

- Annonce -

Sport, søvn og sociale forhold: Sådan har unge det i Mariagerfjord i 2024

Der er i januar 2024 i samarbejde med ungdomsuddannelserne gennemført spørgeskemaundersøgelse – Ungeprofilen – blandt unge i kommunen. Resultaterne fremlægges til politisk orientering. Udvalgene for Børn og Familie vil på deres møde den 2. april drøfte Ungeprofil 2024.

Indstilling: Direktøren for Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked indstiller til Udvalget for Børn og Familie: 1. At Ungeprofilen drøftes.

Inddragelse
Udvalgene for Børn og Familie samt Arbejdsmarked og Uddannelse har fokus på den oplevede sammenhæng i børn og unges liv. Der er fokus på en systematisk dialog, og at vi indgår i forpligtende partnerskaber med uddannelsesinstitutionerne i kommunen. Ungeprofilen er lavet i samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner, og den bliver drøftet på partnerskabsmøde mellem kommunen og ungdomsuddannelserne den 15. april.

Sagsfremstilling
For tredje år i træk er der i januar måned gennemført Ungeprofil-undersøgelse på kommunens ungdomsuddannelser og 10. klassescenter. Resultaterne er vist i vedhæftede bilag.

Overordnet kan der siges om resultaterne:

– Flertallet af de unge er i trivsel og har det godt med både forældre og venner.

– Et større mindretal har udfordringer i forhold til mistrivsel, men der er en positiv fremgang i forhold til 2023.

– Under halvdelen dyrker sport eller motion hver uge.

– Flertallet sover for lidt.

– Der er stort forbrug af alkohol samt tyggetobak.

Sammenlignet med de øvrige unge, der har besvaret Ungeprofilen, ser det ud til, at det går bedre for de unge i Mariagerfjord Kommune på en række områder. Det gælder særligt i forhold til trivsel, mental sundhed og smerter.

Ud over den positive udvikling i forhold til trivsel og mental sundhed, ligner resultaterne i høj grad resultaterne fra Ungeprofil 2023. Der er på mange af områderne altså ikke sket den store udvikling hverken i positiv eller negativ retning.

Bilag: Ungeprofil for Mariagerfjord 2024

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet