ForsideMariagerfjordTilbud til børn og unge i mistrivsel prioriteret i det kommunale budget

Tilbud til børn og unge i mistrivsel prioriteret i det kommunale budget

- Annonce -

Tilbud til børn og unge i mistrivsel prioriteret i det kommunale budget

Forhandlingsudvalget med repræsentanter fra partierne (A, C, D, F, O, V) i Mariagerfjord Byråd, har indgået budgetaftale for Budget 2024 og overslagsårene 2025-27. 

I budgetaftalen fremgår Tilbud til børn og unge i mistrivsel 

Med Budgetaftalen for 2023 besluttede aftaleparterne at afdække, hvilke tilbud der er til kommunens børn og unge i mistrivsel. Afdækningen havde til formål at skabe overblik over de konkrete indsatser og dermed grundlag for en politisk stillingtagen til, om der skal prioriteres yderligere tiltag på området. 

På baggrund af analyse af frontpersonalets oplevelser, kortlægningen af tilbud samt forskning, har forvaltningen udarbejdet en række anbefalinger, som aftaleparterne har besluttet at arbejde videre med. 

Anbefalingerne er: 

1. Analyse af sammenhæng og overlap i tilbudsviften. Arbejdet tænkes sammen med resultaterne fra arbejdet i den nationale trivselskommission, samt resultaterne af budgetanalysen ”Gennemgang af tilvalg og kan-opgaver på 0-18 års området”. 

2. Der laves et let tilgængeligt elektronisk overblik med søgefunktion, så den enkelte fagprofessionelle eller borger kan finde de rette tilbud, når de står med et barn/en ung/forældre, med en specifik problemstilling. 

3. Der laves en koordineret tværfaglig- og organisatorisk indsats i forhold til børn og unge med en autismespektrum diagnose. 

4. Der kigges på muligheder i forhold til indsatser mod skolevægring ud fra anbefalinger fra den nedsatte arbejdsgruppe. 

Arbejdet med anbefalingerne forankres i Udvalget for Børn og Familie.

LÆS OGSÅ: Fælles fodslag om budgettet for 2024 i Mariagerfjord

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler