ForsideHobroUdvalget for Børn og Familie besøger Praktikpladsen

Udvalget for Børn og Familie besøger Praktikpladsen

- Annonce -

Udvalget for Børn og Familie besøger Praktikpladsen

Udvalget for Børn og Familie har ønsket at komme på en besøgsrunde hos institutioner under udvalgets område. Formålet er at få bedre indsigt i områdets daglige praksis og lokale tiltag og initiativer.

Besøgsrunden er desuden et led i Udvalgets arbejde med fokusområdet “Det gode børne- og ungeliv”. Institutionsbesøget hos Praktikklassen finder sted i forbindelse med udvalgets ordinære møde den 2. april 2024.

Indstilling: Direktøren for Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked indstiller til Udvalget for Børn og Familie 1. At orienteringen tages til efterretning. 

Sagsfremstilling
Praktikklassen er et specialiseret undervisningstilbud, som er målrettet elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Praktikklassen er en del af Mariagerfjord Ungdomsskole og den daglige undervisning foregår i Ungdomsskolens lokaler i Hobro. Praktikklassen blev oprettet i sommeren 2020, som en to-årig forsøgsordning. I efteråret 2021 blev det besluttet, at Praktikklassen også fremadrettet skal være en del af Mariagerfjord Kommunes tilbudsvifte.

Praktikklassen blev udvidet i august 2023 og har i dag plads til op 30 elever. I Praktikklassen er der fokus på , at eleverne udvikler såvel deres faglige, sociale og personlige kompetencer. Den faglige udvikling omfatter særligt kompetencer i dansk og matematik og livsduelighed. Der er et stort fokus på, at eleverne lærer at anvende de tilgængelige hjælpemidler for at styrke indlæringen. 

Ledelsesrepræsentanter fra Ungdomsskolen og elever fra tilbuddet deltager i institutionsbesøget.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler