ForsideMariagerfjordUnikke sejlture på Mariager Fjord med museumsfortællinger

Unikke sejlture på Mariager Fjord med museumsfortællinger

- Annonce -

Unikke sejlture på Mariager Fjord med museumsfortællinger

Mariager Fjord gemmer på mange spændende fortællinger fra fortiden, der venter på at blive fortalt, og derfor har Svanen igen i år inviteret Nordjyske Museer med ombord. Undervejs på sejlturen vil publikum således møde museets guide, der fortæller levende om Mariager Fjord og områdets historie – set fra søsiden. Det sker syv torsdage i løbet af sommeren.

Den noget anderledes ”byvandring” på vandet bringer publikum rundt forskellige steder ved fjorden, hvor den lokale historie har udspillet sig.

Turen begynder i Mariager. Her får gæsterne fortællingen om den gamle klosterby. Mariager Kloster fik økonomien for området og dermed byen til at blomstre i middelalderen, men efter dets nedlæggelse gik området dårligere tider i møde. Til gengæld er byen den dag i dag meget idyllisk med krogede gader og velbevarede bindingsværkshuse.

Der er også fortællinger om cementeventyret ved Dania sidst i 1800-tallet og om det hyggelige fiskerleje Stinesminde, inden turen fortsætter forbi Vindø Teglværk. Her får man historien om et af de få tilbageværende teglværker i Danmark. I 1950’erne boltrede blege, men glade drenge fra København sig i fjordlandskabet på Feriekolonien Hegedal tæt på fjorden. Den hører man også mere om.

Svanen sejler derefter videre forbi Bramslev Bakker, og her fortæller museets guide om de meget omtalte skattefund fra vikingetiden, som blev gravet op i bakkerne i 2022-2023. De trækker tråde til den nærtliggende vikingeringborg Fyrkat, som i 2023 blev anerkendt som UNESCO Verdensarv.

Endelig – inden turen går tilbage til Mariager – sejler Svanen ind i Hobro Havn. Her fortæller guiden om en havn, der tidligere var fuld af industri og handel, hvilket man stadig kan se tydelige spor efter – blandt andet ligger de idylliske pakhuse af træ stadig på havnefronten. Pakhuse, som ellers er forsvundet fra de fleste andre danske havne.

Man kan komme med Svanen og Nordjyske Museers historiske ture på Mariager Fjord første gang 23. maj, og derefter udvalgte torsdage hen over sommeren. Billetter kan bookes via nordjyskemuseer.dk eller fjordtours.dk, og undervejs på turen serveres kaffe og kage.

Turplan

23. maj 2024 kl. 16.30

20. juni 2024 kl. 16.30

4. juli 2024 kl. 14.00

22. august 2024 kl. 16.30

29. august 2024 kl. 16.30

5. september 2024 kl. 16.30

19. september 2024 kl. 16.30

Varighed: 2 timer

Afgang fra Ny Havnevej 6, 9550 Mariager

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler