ForsideHobroValgmøde for seniorer: Debat med stærke kandidater

Valgmøde for seniorer: Debat med stærke kandidater

- Annonce -

Færre ældre stemmer ved folketingsvalget, viser en undersøgelse.

Derfor sætter ældreorganisationen Faglige Seniorer ældrepolitik øverst på dagsordenen og indbyder pensionister og andre seniorer til valgmøde i

DS Arena i Hobro tirsdag 18. oktober kl. 12.00-13.30.

På podiet er to stærke kandidater, erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Jacob Axel Nielsen (C). Ordstyrer er ingen ringere end Søren Dahl fra Café Hack.

”En af årsagerne til, at færre ældre end tidligere stemmer ved folketingsvalget er måske, at politikerne ikke har seniorpolitik helt oppe på dagsordenen. Det vil vi med valgmødet for pensionister og seniorer gerne være til at ændre på, så de emner – de ældre er optaget af – kommer i fokus,” siger Per Bech, formand for Faglige Seniorer Mariagerfjord.

Valgdeltagelsen blandt vælgere over 60 år faldt med 2 procentpoint ved seneste folketingsvalg i forhold til valget i 2015, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet.

”Det er en demokratisk udfordring, at færre ældre i forhold til den øvrige befolkning stemmer ved folketingsvalget. Det mener vi i Faglige Seniorer, der skal gøres noget ved. Derfor holder vi et særligt valgmøde kun for pensionister og andre seniorer,” siger Per Bech.

En undersøgelse fra Faglige Seniorer viser, at sundhed og sygehuse, ældrepleje og ældres økonomi er blandt de emner, som optager seniorerne allermest.

Mødet holdes med støtte fra TrygFonden for at skabe opmærksomhed om folketingsvalget og løfte valgdeltagelsen blandt de ældste vælgere.

Det er gratis at deltage i valgmødet, hvor der serveres håndmadder og øl/vand.

Tilmelding skal ske via Faglige Seniorers hjemmeside www.fagligsenior.dk

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler