ForsideHadsundLandsby Køkkenhave skyder op i Skelund

Landsby Køkkenhave skyder op i Skelund

- Annonce -

Landsby Køkkenhave skyder op i Skelund

Én tanke og god idé har på blot et par måneder vokset sig stor hos ildsjælene i Skelund. På rekordtid har de fra andre lokale familier får tilkendegivelser og tilmeldinger nok til at projektet er bæredygtigt og kan igangsættes.

Skelund får en Landsby Køkkenhave

Ca. 1000 kvm af en central beliggende mark på Nørkærvej i Skelund, som en landmand i mange år har dyrket, inddrages og vil blive omdannet til en stor fælles blomster- og nyttehave.

– Idéen kom til os i starten af september, hvor vi så et indslag på TV2 Midt-Vest om et lignende projekt i Holstebro, fortæller Ella Kjær, som er én af ildsjælene bag projektet, som Mariagerfjordposten.dk mødtes med for at høre mere om den nye Landsby Køkkenhave, der vil skyde op i Skelund.

Jorden, der er udvalgt til den nye Landsby Køkkenhave, er på en mark, der de sidste ca. 15 år har været ejet af 6 familier. Den har været lejet ud til en landmand, men nu skal en del af grunden omdannes til én stor fælles have med fælles arbejde og fælles høst. 

– Vi tror på fællesskabet og at vi sammen kan få stor glæde ud af den nye Landsby Køkkenhave. 10 familier har meldt sig på banen og vil være med, hvor hver familie giver hvad man kan af arbejdsindsats, fortæller Dorrit Andersen og suppleres af Helle Ladefoged, den næste tid kommer til at gå med praktiske ting og udarbejdelse af formalia omkring fællesskabet, og så glæder vi os bare helt vildt til foråret, hvor vi for alvor går i gang med at anlægge Landsby Køkkenhaven i Skelund.

Udover området på 1000 kvm har ildsjælene også blik på et tilstødende område på 450 kvm, som de på sigt drømmer om kan laves til et område med borde, bænke og andre hygge-ting, der kan samle de deltagende familier og de mange gæster, der vil kigge forbi Landsby Køkkenhaven i Skelund.

Den nye Landsby Køkkenhave i Skelund får indgang fra Nørkærvej Foto: Mariagerfjordposten.dk

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler