ForsideArdenCoop 365discount fjerner momsen på frugt og grønt

Coop 365discount fjerner momsen på frugt og grønt

Coop 365discount foreslår til kommende regering: Skær momsen på frugt og grønt

Fra i morgen d. 27. oktober og en uge frem til efter valget fjerner Danmarks grønne discountkæde momsen på normalprisen af frisk frugt og grønt. Samtidig indleder kæden en underskriftindsamling blandt kunderne for at gå sammen om at opfordre den kommende regering til at skære momsen permanent.

Sjældent har behovet for billigere, sunde fødevarer været større end nu. Inflationen har medført store prisstigninger, som ikke mindst rammer de danske familier og husholdninger hårdt – og både klimaet og den danske folkesundhed har brug for mindre kød og mere af de plantebaserede fødevarer. Derfor mener Coop 365discount, at tiden er inde til at gøre noget ved priserne på frugt og grønt.

Derfor, fra i morgen og en uge frem, fjerner kæden et beløb svarende til momsen på frisk frugt og grønt og bruger dermed et betydeligt millionbeløb på at undersøge, hvad en prisnedsættelse på 20% betyder for salget. Formålet er netop at samle dokumentation for effekten – og selvfølgelig at skærpe politikernes opmærksomhed på sagen.

“Vi mener, at det er nu, politikerne skal skære momsen på frisk frugt og grønt. Det er nu, de høje dagligvarepriser presser mange forbrugere. Det er nu, der skal handles på vegne af klimaet og folkesundheden. Derfor er det nu, vi går ud og siger til den kommende regering: Skær momsen på frisk frugt og grønt,” siger kædedirektør Thomas Nielsen, Coop 365discount.

Samtidig med prisnedsættelsen indleder kæden en landsdækkende underskriftsindsamling blandt kunderne for at vise den kommende regering, at der er folkelig opbakning til initiativet.

”Lavere moms på frugt og grønt vil flytte salget over på de sundere og mindre klimabelastende varer. Det vil ikke øge det samlet forbrug, men det vil forventeligt erstatte nogle af de animalske fødevarer med nogle flere plantebaserede fødevarer. Det har vi brug for, og derfor giver det god mening at gøre noget markant, der vil hjælpe mange danskere og styrke folkesundheden,” siger Thomas Nielsen.

365discount er Danmarks nye dagligvarekæde, som lige nu består af ca. 250 butikker, og som frem mod jul vil blive udvidet med yderligere ca. 100 butikker. Kæden er ejet af Coop, der med 1,9 millioner medlemmer i ryggen støtter initiativet om at skære momsen på frisk frugt og grønt.
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler