ForsideMariagerfjordBeskæftigelsesministeriets benchmark: Sådan ser det ud i Mariagerfjord Kommune

Beskæftigelsesministeriets benchmark: Sådan ser det ud i Mariagerfjord Kommune

- Annonce -

Beskæftigelsesministeriets benchmark: Sådan ser det ud i Mariagerfjord Kommune

Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse i Mariagerfjord Kommune holder møde den 7. december 2023, hvor der på dagsordenen bl.a. er: Beskæftigelsesministeriets benchmark

Beskæftigelsesministeriet har udgivet en opdateret benchmarking, som viser resultatet af kommunernes beskæftigelsesindsats for 3. kvartal 2022 til 2. kvartal 2023.

Indstilling

Direktøren for Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked indstiller til Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse:

1. At benchmarken drøftes.

Sagsfremstilling

Antallet af offentligt forsørgede er en indikator for den samlede effekt af kommunernes beskæftigelsesrettede indsats, når der korrigeres for rammevilkår.

Beskæftigelsesministeriet har benchmarket kommunerne ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse og sammenholdt dette med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår. I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet. Kontanthjælp omfatter kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, revalidering, forrevalidering, ressourceforløb og ledighedsydelse. I sygedagpenge indgår ydelserne sygedagpenge og jobafklaringsforløb.

Kommunerne har forskellige rammevilkår og disse skal der skal tages hensyn til, når den enkelte kommunes resultater skal vurderes og sammenlignes med andre kommuners resultater. De forskellige rammevilkår kan for eksempel være sammensætningen af befolkningen (for eksempel alder, uddannelsesniveau samt andelen af borgere, der er ikke-vestlige indvandrere og efterkommere) og det lokale arbejdsmarked.

Af benchmarkingen fremgår kommunens samlede placering for alle ydelser, ligesom kommunens placering inden for de enkelte områder kan ses på de konkrete ranglister inden for tre ydelsesområder: Dagpenge-, kontanthjælps- og sygedagpengeområdet. Af bilaget fremgår en tabel, som viser resultatet af den nye benchmarking. Denne sammenholdes med samme periode de foregående to år.

Sidste gang Udvalget fik benchmarken som orientering, var det for hele år 2022 og sammenligning med placering de foregående to år. Da benchmarken bliver offentliggjort to gange årligt, er denne orientering fra 3. kvartal 2022 til 2. kvartal 2023. Placeringen på benchmarken sammenlignes således med samme periode de foregående to år.

Som det fremgår af tabellen har Mariagerfjord Kommunes placering på alle ydelser ændret sig fra en 11. plads i perioden 3. kvartal 2020- 2. kvartal i 2021, en 63. plads i samme periode det efterfølgende år til en 69. plads i den seneste periode. Dette betyder, at Mariagerfjord Kommune er dårligere placeret på den samlede liste end ved tidligere målinger.

Fordelt på ydelser placerer dagpengeområdet sig fortsat på en 11. plads. Der er færre borgere på offentlig forsørgelse inden for dagpengeområdet end forventet ud fra Mariagerfjord Kommunes rammevilkår.

På kontanthjælpsområdet er der kun sket en lille ændring i placering på benchmarken fra 3. kvartal 2021-2. kvartal i 2022 til den seneste periode fra 95. plads til en 96. plads. Der er 100 flere borgere på offentlig forsørgelse inden for kontanthjælpsområdet end forventet ud fra Mariagerfjord Kommunes rammevilkår.

På sygedagpengeområdet er der sket en ændring fra en placering som nummer 26 i perioden 3. kvartal 2021-2. kvartal i 2022 til en 51. plads i samme periode det seneste år. Der er fortsat færre borgere på offentlig forsørgelse inden for sygedagpengeområdet end forventet ud fra Mariagerfjord Kommunes rammevilkår.

Bilag

LÆS OGSÅ: Højhus nedlagt af fagudvalg

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet